Yritysuutiset

Sanoma tarjosi tulosyllätyksen

Sanoma julkaisi tänään selvästi analyytikoiden odotuksia vahvemman toisen kvartaalin tuloksen.

Analyysitalo Inderesin mukaan odotettua paremmin purreet kustannussäästöt yhdessä mainosmyynnin kasvun kanssa nostivat operatiivisen liikevoiton selvästi odotuksien yli.

Raportoitu liikevaihto laski kuitenkin neljä prosenttia 450 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusennuste oli 443 miljoonaa euroa. Operatiivinen liikevoitto kasvoi 87 miljoonaan euroon kun konsensusennuste oli vain 64 miljoonaa euroa. Operatiivinen EPS kasvoi 0,33 euroon ja ylitti konsensuksen 0,24 euron ennusteen.

”Tulosyllätyksiä tuli etenkin MediaSuomi ja Oppimis -segmenteistä. Media Suomessa kustannussäästöt ja mainosmyynnin kasvu tukivat tulosta”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Sanoma toisti kaksi viikkoa sitten päivittämänsä ohjeistuksen, jonka mukaan vuonna 2016 Sanoma odottaa konsernin rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon kehityksen paranevan edellisvuoteen verrattuna.

Inderesin mukaan kuitenkin mainosmarkkinoiden kehitys näyttää vielä epävarmalta ja painetun median liikevaihto on jatkuvassa laskussa. ”Kustannussäästöt näyttävät kuitenkin purevan odotuksia paremmin ja digitaalisen liikevaihdon kasvu on ollut odotuksia parempaa, minkä ansiosta myyntimix on parantunut sen siirtyessä korkeakatteisempaan liikevaihtoon”, analyysitalo toteaa.

Sanoman mukaan kustannussäästöjen vaikutus Media Suomessa eivät kuitenkaan tule olemaan yhtä suuria loppuvuonna kuin toisella vuosineljänneksellä.

Inderes näkee ennusteissaan nousupaineita vahvan Q2-raportin myötä. Analyysitalon suositus Sanoman osakkeelle on kuitenkin edelleen Vähennä ja tavoitehinta on 5,2 euroa, mikä on roimasti alle nykykurssin.

Sanoman osakekurssi on ollut kovassa nosteessa parin viikon takaisen positiivisen tulosvaroituksen jälkeen. Tämän päiväinen toisen kvartaalin tulos siivitti kurssin yli kolmen prosentin nousuun.

Sanoma-osakekurssi-072016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös