Indikaattorit

Nordea: Kiinan suhdanneindikaattorit rauhoittivat markkinoita

Viime aikoina Kiinan talous ei ole ollut markkinoiden erityisenä huomion kohteena, ja nyt saadut PMI-eli ostopäällikköluvut hillitsevät ylimääräisiä Kiina-pelkoja, arvioi Nordean analyytikko.

Kiinan tehdasteollisuuden PMI- eli ostopäällikköindeksit kehittyivät elokuussa varovaisen myönteisesti.

Tällä viikolla julkistetut ennakoivat suhdanneindikaattorit auttavat pitämään markkinoiden Kiina-hermoilun kurissa ainakin toistaiseksi, arvioi Nordean analyytikko Kaj Paulamäki pankin aamukatsauksessa.

Odotuksia paremmat ostopäällikköindeksit kertovat Kiinan elvytyksen tuoneen ainakin tilapäistä vakautta talouskehitykseen.

”Kiinan virallinen PMI nousi elokuussa vastoin odotuksia 50,4 pisteeseen 49,9 pisteestä. Rohkaisevaa on, että myös pudotuksestaan huolimatta Caixinin ostopäällikköindeksi pysyi edelleenkin 50,0 pisteessä. Näin ollen lukema ei viittaisi sektorin kasvun hidastumiseen”, analyytikko toteaa.

Paulamäki varoittelee kuitenkin, että rakenteellisten ongelmien vuoksi tehdasteollisuuden vaikeudet voivat nopeasti nousta uudelleen pintaan.

”Tehdasteollisuus jatkaa kuitenkin painimistaan ylikapasiteetin kanssa, kun kotimainen ja ulkomainen kysyntä pysyy vaimeana. Voimakkaasti velkaantuneiden teollisuusyritysten kyky kohdata negatiivisia shokkeja on heikko, koska niiden kannattavuus on heikentynyt ja entistä suurempi osa voitoista menee korkokustannuksiin.”

Uhkiakin löytyy. Paulamäen mukaan Kiinan asuntomarkkinoiden viilentyminen on yksi potentiaalinen uhka tulevina kuukausina, kun tiukemmat rajoitukset asuntolainoissa hillitsevät kysyntää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös