Sijoitusideat

Varainhoitoyhtiö: Näillä markkinoilla parhaat näkymät

Monet tekijät antavat nyt tukea Japanin osakemarkkinoille.

Ison-Britannian päätös lähteä EU:sta tuntuu vain kaukaiselta muistolta, Pictet toteaa. Taloudelliset olot kohentuvat yleisesti ottaen monissa kehittyneissä sekä kehittyvissä maissa, kun keskuspankit näyttävät valmiilta tekemään kaikkensa hallitakseen kasvua uhkaavia riskejä. Finanssirajoitteita on kuitenkin höllennetty jossain määrin.

“Vielä tärkeämpää on se, että yritysten tulokset vahvistuvat kehittyvilläkin markkinoilla. Pidämme siksi ylipainon osakkeissa ja alipainon joukkolainoissa”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Japanilaisosakkeissa houkutteleva arvostustaso

“Suosimme edelleen japanilaisia osakkeita, sillä niiden arvostukset ovat houkuttelevalla tasolla ja laajennettu rahapoliittinen elvytyspaketti kiihdyttänee kasvua ja yritysten tuloksia.”

Japani hyötyy kehittyneistä maista eniten maailmantalouden kasvun kiihtymisestä. Vaikka Pictetin mittarit osoittavat kasvutahdin kiihtymistä koko maailmassa, uskoo varainhoitoyhtiö Japanin voittavan sitä viime aikoina pidätelleet tekijät, esimerkiksi vientimahdollisuuksia heikentäneen vahvan jenin sekä Kiinan laantuvan kasvun.

Japanilaisia osakkeita tukee myös valtionlainojen tuottojen nousu, jota Pictet pitää todennäköisenä.

Kehittyvillä markkinoilla kovaa nousua

Kehittyvien markkinoiden osakkeiden näkymät ovat myös rohkaisevia. Pekingin raha- ja finanssipoliittiset toimet ovat toistaiseksi onnistuneet Kiinan talouden vakauttamisessa ja nostaneet sijoittajien luottamusta vuoden alun yllättävän ja huolestuttavan devalvaation jälkeen.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat kuitenkin nousseet noin 15 prosenttia tämän vuoden aikana, joten joillekin alueille on varoja kertynyt liikaa liian nopeasti.

Kun globaali rahapolitiikan keventäminen vähitellen menettää tehoaan, nousu voi hidastua jonkin verran tulevina kuukausina.

Italia Euroalueen kompastuskivi

Euroalue näyttää selvinneen Ison-Britannian lähtöpäätöksen sokista, mutta Italian heikoimpien pankkien perustavaa laatua oleville haavoittuvuuksille ei ole tehty juuri mitään, vaikka niiden pääomapohja voi tarvita vahvistusta.

”Siksi emme halua lisätä sijoituksia tälle alueelle, vaikka se vaikuttaa suhteellisen edulliselta kasvunäkymiensä takia sekä verrattuna muihin tärkeimpiin osakemarkkinoihin.”

Vaikka joukkolainojen tuotot pysyvät ennennäkemättömän alhaalla, löytää Pictet edelleen arvoa paikoittain, etenkin eurooppalaisista high yield -lainoista. ”Kaikkiaan olemme kuitenkin varovaisia korkomarkkinoiden suhteen. Uskomme laskevan tuottotrendin kääntyvän maailmantalouden kasvun elpyessä.”

USA:ssa tuottomahdollisuudet rajalliset

Yhdysvaltain markkinat houkuttelevat myös, vaikka mahdollisuudet vahvoihin tuottoihin ovat rajalliset.

”Alhaisen riskiluokan lainaajien maksukyvyttömyysaste on mielestämme kohtuullinen, mutta olosuhteet ovat vaikeutumassa pankkien tiukentaessa luotonantokriteereitään. Tämä viittaa siihen, että luottosykli on siirtymässä aiempaa haastavampaan vaiheeseen”, varainhoitoyhtiö toteaa.

Pictet turvautuu edelleen myös turvasatamakohteeseen. ”Pidämme edelleen ylipainon kullassa suojana poliittiselta kuohunnalta etenkin ennen Yhdysvaltain marraskuisia vaaleja.”

 

Nyt se on täällä. Täysin kuluton rahasto.
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös