Talouden trendit

Valtio pulittaa Anneli Auerille Suomen rikoshistorian suurimmat korvaukset

Ulvilassa vuonna 2006 tapahtunut murhadraama saa yhä jatkoa. Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Auer saa valtiolta jättimäiset kärsimyskorvaukset.

Auer haki korvauksia sen jälkeen, kun oikeus totesi hänen istuneen syyttömänä vankilassa miehensä Jukka S. Lahden murhasta vuonna 2006.

Valtiokonttori kertoi, että Kärsimyskorvaussumma on 488 800 euroa. Valtiokonttori perustelee korvauksia sillä, että Auer istui murha-asiaan liittyen syyttömänä 611 vuorokautta. Auer saa 800 euron kärsimyskorvauksen jokaiselta menetetyltä vuorokaudelta.

Kokonaisuudessaan Auer saa kärsimys- ja ansiomenetyskorvauksia yhteensä 545 800 euroa. Korvaukset jäävät kuitenkin huomattavasti Aurin vaatimuksia pienemmiksi, sillä hän pyysi yli kolmen miljoonan euron korvauksia.

Vakiintunut korvaussumma on viime vuosina ollut 120 euroa vuorokaudelta. Alun perin Auer pyysi vuorokaudelta 2 500 euroa.

Koviin korvauksiin vaikutti osittain rikosmysteerin saama runsas julkisuus. Rikosvyyhtiä puitiin useita kertoja sekä käräjä- että hovioikeudessa. Rikosmysteeri on saanut huomattavan paljon julkisuutta rikostutkintaan ja oikeudenkäynteihin liittyvien lukuisten erikoisuuksien vuoksi.

Lisäksi Valtiokonttori perustelee tavanomaista korkeampaa summaa julkisuuden vapaudenmenetysajan pituudella, epäillyn teon törkeydellä sekä rangaistuksen pituudella, jonka Auer olisi saanut, jos hän olisi ollut syyllinen.

Auerille myönnetyt korvaukset eivät hänelle välttämättä riitä, sillä hän harkitsee yhdessä asianajajansa kanssa kanteen nostamista käräjäoikeuteen päätöksestä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös