Sijoitusideat

Tamperelainen kompressorivalmistaja laajenee suunnitellusti – Tamturbo osakeannilla maailmalle

tamturbo-osakeanti-102016

Uutta kompressoritekniikkaa kehittänyt Tamturbo suuntaa merkittäville ja nopeasti kasvaville öljyttömän paineilman markkinoille. Tuotekehitys on edennyt suunnitelmien mukaan. Nykyisin yleisin tapa tuottaa öljytöntä paineilmaa on energiatehotonta ja kallista huoltaa.

Turbokompressorin toimintatapa ja energiatehokkuus on tunnettu jo pitkään, mutta siinä vaadittava, tyypillisesti yli 30 000 kierroksen minuuttinopeus on ollut haaste erityisesti laakeroinnille. Lisäksi suuren nopeuden tuottamiseksi on perinteisesti tarvittu tehotonta, kuluvaa ja huoltoa vaativaa vaihdelaatikkoa samoin kuin perinteisessä öljyttömässä ruuvikompressorissa. Kun nämä ongelmat on nyt ratkaistu magneettilaakeroidun suurnopeusteknologian avulla, on syntynyt kompressori, joka on täysin öljytön, lyömätön energiatehokkuudeltaan ja jonka huoltokulut ovat hyvin pienet. Markkinanäkymät ovat siksi hyvin valoisat.

Tamturbo tähtää loka-marraskuussa järjestettävällä osakeannilla 2,5 M€ rahoitukseen. Yritys on toimittanut jo ensimmäiset tuotteet ja saanut ensimmäiset OEM-sopimukset maailmalta. Maailmanmarkkinoiden valloitus onkin suunniteltu tapahtuvaksi siten, että yritys markkinoi omalla nimellään vain Pohjoismaissa. Muualla etsitään vahvoja yhteistyökumppaneita, joilla on valmis markkinointi- ja huolto-organisaatio. Tamperelaiset toimittavat heille joko valmiit laitteet tai niiden keskeiset tekniset komponentit, ja kumppanit myyvät ne osana omaa brändiään.

Tamturbon tavoitteena on olla vuoden 2022 loppuun mennessä itsenäinen, suomalainen keskisuuri kompressorivalmistaja, jonka liikevaihto ylittää 100 M€. Yhtiön arvioidaan työllistävän tavoitevuonna yli 100 henkeä suoraan ja alihankkijat mukaan lukien 200-300 henkeä, joista valtaosa työskentelee Suomessa.

Tamturbon tavoittelemassa markkinasegmentissä myydään vuonna 2022 arviolta 20-30 tuhatta kompressoria globaalisti. Siten Tamturbon tavoitteena on saavuttaa 3 – 5 prosentin markkinaosuus kaikista 50 – 350 kW:n öljyttömistä kompressoreista vuoteen 2022 mennessä.

”Kun kyseessä on konkreettinen merkittäviä säästöjä tuova teollisuuden tuote, jolla on suuri maailmanlaajuinen markkina, niin sijoittajat ovat olleet todella kiinnostuneita. Lisäksi mahdollisuus sijoittaa yhtä aikaa puhtaaseen ja energiatehokkaaseen tulevaisuuteen sekä suomalaiseen vientiteollisuuteen houkuttaa monia, ja anti onkin lähtenyt erittäin hyvin käyntiin, kertoo Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki”

Osakeannin tarkat ehdot ja ohjeet saa pyytämällä joko toimitusjohtaja Timo Pulkilta tai hallituksen puheenjohtaja Sami Somerolta.

Lue lisää tästä: http://www.tamturbo.fi/fi/osakeanti/

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös