Yritysuutiset

Facebook löi tiskiin hurjat kasvuluvut

facebook-osakekurssi-112016
Maailman suosituimman yhteisöpalvelun liikevaihto kasvoi lähes 56 prosenttia kolmannella kvartaalilla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Liikevaihtoa kasvattivat erityisesti Facebookin omistamasta Instagram-kuvapalvelusta saatavat mainostulot.

Facebookilla oli syyskuun lopussa jo lähes 1,8 miljardia aktiivista käyttäjää. Käyttäjämäärissä mielenkiintoista oli eteenkin mobiilikäyttäjien raju kasvu. Mobiilikäyttäjien määrä nousi vajaaseen 1,1 miljardiin käyttäjään kuukaudessa.

Facebookin käyttäjien kasvu.

Facebookin käyttäjien kasvu.

Kasvun rajat alkavat kuitenkin tulla vastaan. Yhtiö arvioi kuitenkin, että sen liikevaihdon kasvu tulee kuitenkin hidastumaan mainoksien määrän takia. Käyttöliittymään ei voi enää lisätä mainoksia ilman, että käyttäjät ärsyyntyvät. Kasvun on siis tultava käyttäjämäärien kasvusta.

Facebookin liikevaihto muodostuu lähes täysin mainostuloista – niiden osuus on 97 prosenttia. Mobiilimainosten osuus on 84 prosenttia.

Facebook tekee myös mallikelpoista tulosta. Heinä-syyskuun nettotulos nousi 2,4 miljardiin dollariin. Viime vuonna se oli ollut 0,89 miljardia dollaria.

Kovista kasvu- ja tulosluvuista huolimatta Facebook tuotti sijoittajille pettymyksen. Syynä oli yhtiön vaisu ohjeistus lähiajan näkymistä ja arvio mainostulojen kasvun hiipumisesta.

Facebookin liikevaihdon kehitys.

Facebookin liikevaihdon kehitys.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös