Sijoitusideat

Metsäyhtiö Metsä Board on alehinnoissa

Metsä Board löytyy Nordean mallisalkusta ja pankki antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Metsä Board löytyy Nordean mallisalkusta ja pankki antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Nordean mallisalkusta löytyvä Metsä Board julkaisi tällä viikolla kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Liikevoitto jäi Nordean neljänneksellä hieman odotuksista, mutta Husumin kartonkikoneen ylösajon yhä rasittaessa tulosta tulospettymyksen merkitys on rajallinen, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.

”Suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin uuden kartonkikoneen ylösajoaikatauluun sekä ohjeistukseen vuoden viimeiselle neljännekselle”, Nordea toteaa.

Ohjeistus kuluvalle neljännekselle jäi selvästi analyytikoiden konsensusennusteista. Metsäyhtiö ohjeisti samansuuntaista tulosta kuin menneellä neljänneksellä, kun konsensusodotuksissa oli asteittaista tuloskasvua. Nordean mukaan varovainen ohjeistus johtui kuitenkin Husumin ylösajon viivästyksistä sekä odotettua pidemmästä huoltoseisokista sellutehtaan soodakattilassa ilmenneen vuodon johdosta.

Nordealle varovainen ohjeistus ei tullut yllätyksenä.

”Osasimme odottaa varovaista ohjeistusta juuri sellutehtaan soodakattilan ongelmien takia. Kokonaisuudessaan yhtiön tulos sekä ohjeistus olivat kuitenkin hieman odotuksiamme heikommat, mutta kommentit markkinaolosuhteista viittaisivat tulospehmeyden johtuvan hetkellisistä tuotantoon liittyvistä vastatuulista. Odotammekin Metsä Boardin tuloksen loikkaavan ensi vuonna hurjaan nousuun, kun Husumin uusi kartonkikone kääntyy tappiolta voitolliseksi”, pankki ennustaa.

Metsä Board on Nordean mukaan alihinnoiteltu.

”Ensi vuoden ennusteillamme Metsä Boardin arvostus on EV/EBITDA 6,2, mikä on selvästi alle pohjoismaisen metsäsektorin. Lähin verrokki, ruotsalainen BillerudKorsnäs hinnoitellaan yli 8:n kertoimin.”

Nordea uskoo Metsä Boardin arvostusalen kutistuvan, kunhan Husumin uusi kartonkikone kääntyy voitolliseksi, joka pankin mukaan tapahtuu luultavimmin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Nordean päivitetty suositus osakkeelle on edelleen Osta, mutta tavoitehintaa pankki laski 5,8 euroon aiemmasta 5,9 eurosta.

Kommentoi
Ylös
>