Rahastotietoa

BlackRockilta ruotsalaisiin osakkeisiin sijoittava ETF

OMX Stockholm Benchmark Cap

BlackRock on tuonut markkinoille uuden pörssinoteeratun rahaston, joka seuraa OMX Stockholm Benchmark Cap -indeksiä.

Rahasto on ensimmäinen BlackRockin iShares-rahasto, jonka kotipaikka on Dublin ja joka sijoittaa ainoastaan Ruotsin markkinoille. Rahaston kautta on mahdolistasijoittaa noin 80:een Ruotsin suurimpaan ja likvideimpään pörssinoteerattuun osakkeeseen.

iShares OMX Stockholm Capped UCITS ETF (OMXS) -rahasto tulee pörssiin Isossa-Britanniassa ja Saksassa, ja se on rekisteröity Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Sijoittajat voivat rahaston kautta sijoittamaan noin 85 prosenttiin julkisen kaupankäynnin kohteena olevista yrityksistä Ruotsissa eri sektoreilla.

”Ruotsi on houkutteleva sijoituskohde sen vahvojen ja vakaiden pitkän aikavälin näkymien vuoksi. Uusi ETF on yksinkertainen ja kustannustehokas keino sijoittaa Ruotsin markkinoille. Tuote sopii sekä ruotsalaisille sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa kotimarkkinoihinsa, sekä kansainvälisille sijoittajille, jotka ovat haluavat hajauttaa sijoituksiaan Ruotsin pörssissä noteerattuihin yrityksiin”, Johtaja Matti Tammi iSharesin Pohjoismaiden-tiimistä.

Rahasto on fyysisesti replikoiva, eli se ostaa indeksiin kuuluvia arvopapereita. Rahaston kulusuhde on 0,10 prosenttia, ja rahaston valuutta on Ruotsin kruunu.

BlackRock hallinnoi asiakkaidensa varoja 5,1 biljoonan dollarin arvosta maailmanlaajuisesti. Varojen hallinnointiin käytetään sekä aktiivisia että passiivisia sijoitusstrategioita.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös