Osakeanalyysit

Tokmanni on maltillisesti hinnoiteltu kasvuosake

Evli aloitti halpakauppaketjun seurannan. Yhtiöllä on kasvunäkymiin nähden vahva kassavirta ja maltillinen osakkeen arvostustaso.

Tokmanni halpatavaraketju kauppaketju kauppa

Kuva: Tokmanni Oyj

Evli aloitti halpakauppaketjun seurannan. Yhtiöllä on kasvunäkymiin nähden vahva kassavirta ja maltillinen osakkeen arvostustaso.

Tokmannilla on selkeä suunnitelma laajentaa myymäläverkostoa noin viidellä myymälällä vuosittain kohti 200 myymälän verkostoa, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

”Vuoden 2017 osalta suunnitelma on avata jopa 22,000m2 uutta myyntipinta-alaa. Todellinen lisäys voi olla tätäkin suurempi, sillä luku ei sisällä mahdollisia lisäavauksia Anttilan tiloissa”, Evli toteaa.

Parantunut taloustilanne ja Anttilan poistuminen markkinoilta antavat myös tukea halpakauppaketjun kasvulle.

Tokmannin vertailukelpoinen myyntikatemarginaali on Evlin mukaan parantunut viime vuosina asteittain lisääntyneen suorahankinnan, omien merkkien osuuden suhteellisen kasvun sekä hankintaprosessien tehostamisen seurauksena.

Yhtiö tavoittelee edelleen nostavansa suoratuonnin osuutta liikevaihdosta tulevina vuosina.

Evli odottaa myyntikatemarginaalin jatkavan asteittaista parannustaan ja sen näkyvän myös käyttökatemarginaalin parannuksena.

Hyvän kannattavuuden ja maltillisen investointitahdin myötä myös Tokmannin kassavirta on vahva.

Tokmanni halpatavaraketju kauppaketju kauppa osakekurssi

Kaiken lisäksi osake on Evlin mukaan maltillisesti hinnoiteltu.

”Ennusteillamme Tokmannin EV/EBITDA -kertoimet ovat 10.7x, 9.6x ja 8.5x vuosina 2017-2019E. Kertoimet ovat jonkin verran pohjoismaisten vähittäiskauppaverrokkien alle, mutta globaaleja halpakauppaverrokkeja korkeammat. EV/FCF -kertoimilla Tokmanni on diskontolla sekä pohjoismaisiin vähittäiskauppa- että globaaleihin halpakauppaverrokkeihin nähden.”

Evli aloittaa Tokmannin seurannan ”Lisää” suosituksella ja EUR 12 tavoitehinnalla.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös