Oma talous

Näitä 10 virhettä miljonääri ei tee kahta kertaa

Joitain virheitä ei kannata tehdä toistamiseen. Lue, mitä 10 virhettä miljonäärit välttämät tekemästä.

On inhimillistä tehdä virheitä. Välillä niitä on hyväkin tehdä, sillä virheistä voi oppia paljon. Kiireisen arjen keskellä kuitenkin virheiden reflektointi voi unohtua.

Jos haluat tehdä miljoonia ja menestyä, sinun kannattaa ottaa aikaa itsellesi ja pohtia virheitäsi, jotta voit oppia niistä. Entrepreneur-sivusto listaa 10 yleistä virhettä, joita miljonäärit välttävät tekemästä kahta kertaa.

1. Jos joku ei pidä sinusta

Tulet kohtaamaan urallasi ihmisiä, jotka eivät pidä sinusta. Jos yrität miellyttää liikaa muita ihmisiä, viet huomion pois tärkeistä asioista. Unohda ”vihaajat” ja keskity ihmisiin ja asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

2. Emotionaaliset päätökset

Voimakkaat tunteet voivat hämärtää päätöksentekokykyä. Menestyneet ihmiset ovat oppineet ottamaan askeleen taaksepäin ja selkiyttämään mielensä, ennen kuin he tekevät tärkeitä päätöksiä.

3. Epärehellisyys itseään kohtaan

Kun asiat eivät mene hyvin, niistä on helppo syyttää muita ihmisiä. Menestyneet ihmiset ovat oppineet, että heidän tulee ottaa vastuu omista teoistaan. Et saavuta sillä mitään, jos vain osoittelet sormellasi muita ihmisiä. Rehellisyys itseään kohtaan ja syyllisyyden ottaminen kovan paikan tullen omille niskoilleen on itse asiassa suuri edistysaskel kohti menestystä, sillä voit myöntää itsellesi, että olet ollut väärässä.

4. Valehtelu

Valehtelu ei ole oikeastaan koskaan hyvä idea, varsinkaan todella stressaavissa tilanteissa. Vaikka valehtelu saattaisi tuoda helpon ja nopean ratkaisun johonkin ongelmaan, se voi tuoda lisätä ongelmia tulevaisuudessa. Menestys maistuu vielä makeammalta, jos tiedät, että et ole ottanut mitään oikoteitä matkallasi menestykseen.

5. Upotetut kustannukset

Kun aikaa, rahaa ja energiaa on asetettu johonkin, niitä on turha murehtia jälkikäteen. Vanhojen kustannusten murehtiminen, varsinkin kun teet tulevaisuuden päätöksiä, voi hämärtää päätöksentekoa. Menestyneet ihmiset ovat oppineet päästämään irti upotetuista kustannuksista, eivätkä anna niiden määritellä heidän tulevaisuuttaan.

6. Pienistä asioista huolehtiminen

Pienistä asioista huolehtiminen voi tuoda sinulle paljon murheita. Suuremman kokonaiskuvan näkeminen on tarpeellista ja se auttaa puntaroimaan, mitkä asiat ovat kaikkein tärkeimpiä sinulle.

7. Rentoutuminen ja paineiden purkaminen

Jos et ota aikaa itsellesi ja rentoudu töidesi ohella, poltat itsesi loppuun helpommin. Yksi menestyneiden ihmisten saloista on se, että he ovat oppineet löytämään tapoja purkaa paineita ja osaavat rentoutua työelämän vastapainoksi.

8. Itsepäisyys

Itsepäisyys ei ole aina hyvä asia. On tärkeää huomata, jos olet ollut väärässä ja pystyt siirtymään asioissa eteenpäin. Olet näin avoimempi muutokselle.

9. Avun pyytäminen

Jos haluat menestyä, tulet tarvitsemaan siihen muiden ihmisten apua. On todellinen kyky huomata, milloin tarvitset jonkun muun ihmisen apua viemään asioita eteenpäin ja ymmärrät, ettei sinun tarvitse tehdä kaikkea yksin.

10. Riskien ottaminen

Menestys vaatii riskien ottamista. Joskus riskien kiertäminen on järkevää, mutta et voi aina ottaa turvallisinta reittiä. Riskien ottaminen ja uudet mahdollisuudet voi olla tiesi menestykseen.

1 kommentti
 • Bernstein sanoo:

  Pari retorista vastaväitettä ”mokailemalla miljonääriksi” -teesiin:

  Jos miljonääriksi pääsee tekemättä kahdesti samoja virheitä, kannattaa olla tekemättä mitään, koska silloin ei voi tehdä myöskään virheitä. Jos myös tekemättä jättäminen katsotaan virheeksi, senkin tulee tehtyä vain kerran.

  Jos miljonääriksi tullakseen on ensin tehtävä kymmenen virhettä, elämä on todennäköisesti suistunut raiteiltaan jo kauan ennen kuin tulee tilaisuus tehdä se yhdestoista.

  Itse uskon, että miljonääriksi pääsee helpommallakin eli olemalla tekemättä samaa virhettä kymmentä kertaa. Jokainen miljonääri tietää oman kriittisen virheensä – joka on juuri se, jota hän ei ole tehnyt kymmentä kertaa.
  Sama kääntäen: Miljönääri on hän, joka pystyy nimeämään yhden virheen, jota hän ei ole tehnyt kymmentä kertaa. Juuri tästä syystä esimerkiksi minä en ole miljonääri.

  Tästä myös seuraa, että kullakin yksittäisellä miljonäärillä on vain yksi tai muutama virhe, jota hän ei ole tehnyt kahdesti. Tai jos hän on miljardööri, niin ei kertaakaan. On myös mahdollista tulla miljonääriksi tekemällä kaikki nuo mainitut virheet sata kertaa, mutta jättämällä sen yhden listan ulkopuolisen tekemättä.

  On siis niin monta tapaa tulla miljonääriksi, ettei niitä ole oikeastaan yhtään. Miljonääriksi vain tullaan – ja sen jälkeen keksitään sille jokin järkevältä kuulostava selitys, ettei naapurit ja naamakirjakaverit suotta kahdehtisi.

  Vanha vitsi tämäkin, mutta miten voi mies menettää lähes koko omaisuutensa ja tulla samalla miljonääriksi ?

 • Ylös
  >