Sijoitusideat

Valtion sijoitusyhtiön toimitusjohtaja: Nokia tarjoaa mahdollisuuksia arvonnousuun

Valtion sijoitusyhtiö Solidium kertoi tänään myyneensä osan Sammon osakkeistaan. Yhtiö panostaa nyt Nokiaan.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium kertoi tänään myyneensä osan Sammon osakkeistaan. Yhtiö panostaa nyt Nokiaan.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium kertoi myyneensä tänään nopeutetussa tarjousmenettelyssä suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille 10,6 miljoonaa Sampo Oyj:n A-osaketta, eli noin 1,9 prosenttia Sammon ulkona olevista osakkeista myyntihintaan 44,10 euroa osakkeelta.

Noin 467 miljoonan euron myyntitulot Solidium aikoo käyttää pääasiassa uusiin osakesijoituksiin ja syyskuussa 2018 erääntyvän joukkovelkakirjalainan takaisinmaksuun.

Osakemyynnin jälkeen sijoitusyhtiö omistaa noin 56 miljoonaa Sammon A-osaketta. Myynnin johdosta Solidiumin omistusosuus Sammossa laski aiemmasta 12,0 prosentista 10,1 prosenttiin kaikista ulkona olevista osakkeista ja ääniosuus laski 11,9 prosentista 10,0 prosenttiin.

Solidium on sitoutunut tietyin tavanomaisin poikkeuksin tästä päivästä lukien olemaan myymättä muita omistamiaan Sammon osakkeita markkinoille 90 päivän aikana.

Samalla valtion sijoitusyhtiö panosti lisää Nokiaan.

Yhtiö on hankkinut 3,3 prosenttia Nokian osakkeista noin 844 miljoonalla eurolla. Osakkeet on hankittu markkinoilta alkuvuoden aikana. Nokia muodostaa hankintojen jälkeen noin 11 prosenttia Solidiumin osakeomistuksista, joiden yhteisarvo on noin 8,4 miljardia euroa.

”Luopuminen Telian osakkeista alkuvuoden aikana mahdollisti osaltaan meille sijoittamisen Nokiaan, joka on erinomainen lisäys Solidiumin portfolioon. Nokian vahva markkina-asema ja laaja teknologinen osaaminen ovat erittäin houkuttelevia tekijöitä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden arvonnousuun. Tehtävämme mukaisesti vahvistamme ja vakautamme kotimaista omistajuutta tässä Suomelle hyvin tärkeässä yhtiössä”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Nokiaa seuraa 27 analyytikkoa. Heistä 10 antaa yhtiölle Thomson Reutersin tietokannan mukaan teknologiayhtiölle ostosuosituksen ja kahdeksan antaa lisää-suosituksen.

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, joka omistaa vähemmistöosuuksia kansallisesti merkittävissä pörssinoteeratuissa yhtiöissä. Solidium on omistajana kahdessatoista pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana. Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin 9,0 miljardia euroa.

Solidiumin osakeomistukset ovat tällä hetkellä seuraavat:

Elisa

Kemira

Konecranes

Metso

Nokia

Outokumpu

Outotec

Sampo

SSAB

Stora Enso

Tieto

Valmet

Kommentoi
Ylös
>