Uutiset

Suomella menee nyt hyvin, myynti ja rakentaminen kasvaa

Tilastokeskuksen tammikuun luvut ovat positiivista luettavaa. Myynti kasvaa kaikilla kaupan toimialoilla ja myös rakentaminen kasvaa.

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi tammikuussa 7,6 prosenttia vuoden 2017 tammikuusta.

Kaupan toimialoista eniten kasvoivat tukkukauppa ja autokauppa. Tukkukaupan myynti kasvoi 8,6 prosenttia ja autokaupan myynti puolestaan 7,9 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Vähittäiskaupan myynti kasvoi tammikuussa 5,4 prosenttia edellisvuodesta. Vähittäiskaupan toimialoista myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa 4,0 prosenttia ja tavaratalokaupassa 4,9 prosenttia vuoden 2017 tammikuusta.

 

Tilastokeskus suomen talous kasvaa.

Lähde: Kaupan liikevaihtokuvaaja, Tilastokeskus

Vähittäiskaupan myynnin määrä kasvoi tammikuussa 5,1 prosenttia vuodentakaisesta

Myynnin määrällä tarkoitetaan sitä lukemaa, mikä saadaan kun poistetaan hintojen muutosten vaikutus. Toisin sanoen puhutaan inflaatiokorjatusta lukemasta, joka mittaa oikeaa kasvua hinnan nousujen sijaan.

Vähittäiskaupan myynnin määrä oli tammikuussa 5,1 prosenttia suurempi kuin vuoden 2017 tammikuussa. Tukkukaupassa myynnin määrä kasvoi samaan aikaan 6,5 prosenttia ja autokaupassa puolestaan 8,1 prosenttia vuodentakaisesta. Koko kaupan myynnin määrä kasvoi tammikuussa yhteensä 6,3 prosenttia vuoden 2017 tammikuuhun verrattuna.

Rakentaminen kasvussa

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 7,7 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin kasvua oli 7,3 prosenttia. Inflaatiokorjattu rakentamisen myynnin määrä kasvoi loka-joulukuussa 3,8 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan Suomen rakentaminen kasvaa

Kaikki rakentamisen toimialat kasvoivat vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta. Kasvu oli voimakkainta talonrakentamisen toimialalla, jossa liikevaihtoa kertyi 10,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 7,1 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 1,0 prosenttia.

Rakennusyritysten inflaatiosta korjattu myynnin määrä kasvoi loka-joulukuussa talonrakentamisen toimialalla 6,6 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan toimialalla 3,2 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä väheni 1,1 prosenttia.

Rakentamisen liikevaihto kasvoi 8,4 prosenttia vuonna 2017.

Vaikuttaa siis siltä, että Suomen taloudella menee varsin hyvin.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös