Sijoitusideat

Tämä ruotsalaisyhtiö tarjoaa kasvua kohtuullisella hinnalla

Essity ruotsalaisyhtiö osake osakekurssi pörssi sijoittaminen

Nordea antaa ostosuosituksen ruotsalaiselle hygienia- ja terveysyhtiölle.

Maailman johtava globaali hygienia- ja metsäteollisuusyhtiö, ruotsalainen SCA jakautui kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi vajaa vuosi sitten.

Metsäyhtiö, johon kuuluu metsäteollisuustoiminta ja SCA Groupin omistamat metsät, jatkoi nimellä SCA. SCA:n hygieniatuotteita valmistava liiketoiminta, johon kuuluu nykyisellään hygienia- ja pehmopaperituotteita sekä hiljattain ostettu BSN medical -yhtiö, sai nimekseen Essity.

Se on jatkossa johtava globaali hygienia- ja terveysyhtiö.

Nordean pohjoismaisesta mallisalkustakin löytyvän Essityn osakekurssi on ollut vaakaliikkeessä viimeisen 6 kuukauden ajan.

“Yhtiön käyttämien raaka-aineiden hinnan nousu on painanut lyhyen tähtäimen tuloskuntoa, sillä yhtiön hinnankorotukset loppuasiakkaille tapahtuvat viiveellä”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Essityn osakkeessa houkuttelevat Nordeaa pehmopaperi‐ ja hygienialiiketoiminnan vakaat kasvunäkymät sekä parantuva kannattavuus.

Yhtiön tuotepaletin kruununjalokiviä ovat kuitenkin sen inkontinenssituotteet, joissa se on maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Pehmopapereissa Essity on globaali markkinakakkonen ja vauvanvaipoissa neljänneksi suurin.

Essityn kasvunäkymiä tukevat useat megatrendit, Nordea arvioi. Näitä ovat globaali väestönkasvu ja väestön ikääntyminen. Nordea näkeekin yhtiön tuloksen kasvunäkymät lupaavina.

“Näemme Essityn tarjoavan vakaata, lähes 10 % vuosittaista tuloskasvua seuraavan kolmen vuoden aikana. Liiketoiminnan vahvaa ja vakaata tuloskuntoa tukevat vuosittainen noin 3-5 % ennustettu kysynnän kasvu sekä kannattavuuden parantuminen.”

Nordea odottaa Essityn tuloskasvun piristyvän kuluvan vuoden toisella vuosipuoliskolla.

“Kasvua tukevat kehittyvien markkinoiden kannattamattomien liiketoimien alasajo sekä piristyneet kasvunäkymät. Kannattavuuden osalta odotamme hinnan korotusten kompensoivan nousseita raaka-aineiden hintoja.”

Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella Essityn P/E-kerroin on 17,0x. Nordean suositus ruotsalaisyhtiön osakkeelle on osta tavoitehinnalla 280 kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös