Oma talous

Näin helpotat töihin paluuta loman jälkeen

Mahtavaa, otit vihdoin aikaa pois töistä ja rentoudut ansaitusti perheesi ja ystävien parissa. Ahdistaako paluu töihin? Et ole yksin näiden ajatusten kanssa ja lomalta paluu voi tuntua rankalta. Rentouttavan loman jälkeen on vaikea ajatella sähköposteja, kiirettä, deadlineja ja kokouksia.

Voit tehdä töihin paluun itsellesi hieman helpommaksi näiden vinkkien avulla. Inc. listaa kuusi tapaa, jotka helpottavat töihin paluuta.

1. Älä mene suoraan töihin jos olet ollut matkoilla

Anna itsellesi muutama päivä aikaa rentoutua ja toipua, ennen kuin palaat toimistolle. Jos olet ollut matkoilla, varaa itsellesi myös päivä, jolloin hoidat juoksevia asioita ja siistit kodin.

Tilaa vaikkapa take away -ruokaa, rentoudu kotona ja anna itsellesi aikaa palautua arkeen. Keskity siihen, että annat mielelle aikaa sopeutua töihin palaamiseen.

2. Ota töihin paluu rauhallisesti

Suunnittele ensimmäinen työpäivä päivää ennen tai sinä aamuna. Tee to do -lista; mitä haluat saada valmiiksi päivän aikana ja priorisoi kiireelliset tehtävät.

Aloita vanhoilla tehtävillä, joita et saanut valmiiksi ennen kuin lähdit lomalle. Se antaa sinulle tunteen normaaliudesta. Kannattaa aloittaa työnteko pienillä tehtävillä, eikä hypätä pää edellä uuden projektien pariin.

Keskity tekemään sitä, mitä osaat tehdä ja mikä vaatii vähiten aikaa. Pienet tehtävät luovat itsevarmuutta töihin palaamiseen. Ota yksi tehtävä kerrallaan.

3. Tuo työpöydälle muisto lomalta

Matkamuistot lomalta pitävät mielessä sen, että on okei lomailla ja nauttia elämästä. Psykologian professori Sonja Lyubomirsky havaitsi kirjassaan ”The Myths of Happiness”, että lomamatkojen muisteleminen tuo ihmisille suurta iloa.

Tuo työpöydällesi joku muistoesine tai valokuva, joka antaa sinulle energiaa arkeen. On hyödyllistä, jos voit sisällyttää muistoosi jonkun hajun lomalta, vaikkapa tuoksuöljyn.

4. Ole sosiaalinen vaikkei huvittaisi

Jotkut työkaverit voivat lähestyä sinua ja kysyä lomastasi. Sinun ei tarvitse pelätä, että näytät siltä, että ylpeilisit. Kerro muille mahtavista kokemuksistasi.

Jos olet huolestunut siitä mitä muut ajattelevat, kysy heiltä myös heidän edellisestä lomastaan. Yllätyt, kuinka paljon ihmiset rakastavat puhua heidän lomistaan. Keskustelut luovat sidoksia työkavereihin, jotka helpottavat töihin paluuta.

5. Palaa töihin uudella asenteella

Kun olet poissa toimistolta jonkun aikaa, voit palatessasi tarkastella töitä uudella tavalla. Ehkä joku projekti turhautti sinua ennen kuin lähdit lomalle ja voit palata nyt sen pariin uudella perspektiivillä.

6. Ota taukoja!

Muista pitää paljon taukoja ensimmäisten työpäivien aikana. Älä anna syyllisyyden tunteen pakottaa sinua uskomaan, että sinun tulisi työskennellä niska limassa, sillä olit lomalla. Työkaverisi lomailivat myös, eikä kenenkään teistä odoteta kurovan töitä kiinni yhdessä päivässä.

Ota noin viiden tai kymmenen minuutin taukoja kolmen tunnin välein ja rentoudu. Ole ystävällinen itsellesi ja muista, että ansaitsit lomasi.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Bernstein

  4.8.2018 at 11:54

  7. Osta G-kaupasta kannettava ilmastointilaite. Sen voi palauttaa kun helteet on ohi.

  Jos työpaikalla on ilmastointi, se on ainakin julkistyönantajan tiloissa ”säästösyistä” tai pahimmissa valheissa ”ympäristösyistä” väännetty minimille eikä sitä voi itse säätää ilman ”asiantuntevan LVI-liikkeen” työpanosta.

  Kuvaavaa julkiselle asenteelle on, että juuri siellä missä kuumuus ja kosteus aiheuttavat eniten kärsimystä ja suoranaista sairastumista, jäähdytyksestä tingitään. Tulilinjalla ovat erityisesti isot sairaalat, mukaanlukien leikkaussalit ja vanhusten kroonikko-osastot. Kauppakeskuksissa sitä vastoin on mukavan viileää – kukapa nyt viitsisi shoppailla ja lattea litkiä samassa ilmastossa jossa sairaita makuutetaan kuukausikaupalla ja kirurgit joutuvat tekemään ohitusleikkauksia.

  8. Tee itse ilmastointilaitteesi. Viisi kylmäkallea, sähkötuuletin ja styroxinen pakastelaukku. Ohjeita netissä.

  9. Älä hillu. Liike lisää lämmöntuotantoa.

  10. Yhdistä kärsimykset ja aloita jonkun paheesi kuten mässäilyn tai tupakanpolton alasajo. Helteen tuska unohtuu nopeasti kun maha murisee, verensokeri laskee ja jokainen aivosolu huutaa nikotiinia.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös