Markkinakommentit

Jenkkiosakkeet takovat edelleen huipputuloksia

Tuloskausi on Yhdysvalloissa puolivälissä, ja Nordean sijoitusstrategin mukaan välitilinpäätös on vakuuttava.

Vaikka analyytikot yleensä laskevat tulosennusteitaan juuri ennen julkistuksia, ovat ennusteet tällä kertaa jopa hieman nousseet, toteaa Nordea Varallisuudenhoidon sijoitusstrategi Antti Saari pankin viikkoraportissa. Siitä huolimatta ennusteet on ylitetty useammin ja selvemmin kuin yleensä.

”Edes seuraavan neljänneksen ennusteita ei ole suuremmin hilattu alaspäin, vaikka vahvistuneen dollarin takia näin olisi voinut tapahtua”, Saari toteaa.

Kauppasodan vaikutukset eivät juurikaan näy tulosjulkistuksissa.

”Vain muutamat teollisuusyhtiöt ovat toistaiseksi kommentoineet Trumpin asettamien tullien kasvattavan kustannuspaineita. Tähän mennessä vaikutuksia on tosin nähty vasta teräs- ja alumiinitulleista. Jos EU:n kanssa päästään viime viikon viestien mukaan neuvottelupöytään ja autotulleista luovutaan laajemminkin, voivat pahimmat pelot myös jäädä toteutumatta”, sijoitusstrategi toteaa.

Toisaalta Kiinan vastaiset tullit painavat näkymiä jonkin verran – varsinkin, jos uhittelu jatkuu.

Saaren mukaan luultavasti kauppasodan huolien takia sijoittajat eivät ole olleet valmiita palkitsemaan hyviä tuloksia ruhtinaallisemmin. Myönteisiä tulosyllätyksistä seuranneet kurssinousut ovat olleet melko vaisuja, kun taas heikoista tuloksista on sijoittajat ovat rankaisseet tavallista enemmän.

Kuitenkin markkinoiden suunta kokonaisuutena on ollut ylöspäin: yhdysvaltalaisosakkeet ovat nousseet noin neljä prosenttia tuloskauden aikana, Saari muistuttaa.

Pettymyksiltä ei Yhdysvaltojen tuloskaudella ole kuitenkaan voitu välttyä. Saaren mukaan sijoittajat ovat huolestuneet muutamien suurten teknologia-alustojen käyttäjämäärien kehityksestä.

”Facebook kommentoi aiempaa raskaampien tietosuoja- ja yksityisyysasetusten painavan liikevaihdon kasvua loppuvuonna. Myös Twitter raportoi kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien vähentyneen miljoonalla, josta yhtiö syytti niin ikään EU:n uutta tietosuoja-asetusta. Yhtiöiden osakkeita on rankaistu tulosten jälkeen kaksinumeroisilla prosenttilaskuilla.”

Muutamien yksittäisten yhtiöiden haasteista huolimatta USA:n tuloskausi on Saaren mukaan saanut jälleen todella vahvan startin, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että vahvuus jatkuu myös raportointikauden ja koko vuoden loppuun.

Katso Antti Saaren kommentit USA:n tuloskaudesta alla olevasta Youtube-videosta.

Kommentoi
Ylös
>