Sijoitusuutiset

Käyttivätkö Venäjän hakkerit bitcoineja?

Venäjän väitetty puuttuminen USA:n presidentinvaaleihin on ryöpsähtänyt myös kryptovaluuttojen maailmaan, kertoo Bittiraha.fi-sivusto.

Yhdysvaltain syyttäjänviraston Rod Rosenstein paljasti, että 12 Yhdysvalloissa syytteeseen joutuneen Venäjän tiedustelupalvelun viranomaisen epäillään käyttäneen bitcoineja vaikuttaakseen USA:n vaaleihin. USA:n syyttäjä uskoo, että Venäjän tiedustelupalvelun viranomaiset olisivat käyttäneet bitcoineja – joista he olivat tuottaneet osan itse louhimalla – ostaakseen esimerkiksi Internet-osoitteita sekä muita palveluja, joita he käyttivät propagandakampanjassaan.

Monet USA:n bitcoin- ja kryptovaluuttavastaiset poliitikot ovat ryhtyneet käyttämään uutista lyömäaseena koko Bitcoin-yhteisöä vastaan, kertoo Bittiraha.fi-sivusto. Esimerkiksi USA:n kongressin edustaja Emanuel Cleaver vaati sosiaalisessa mediassa, että kryptoyhteisö kantaisi vastuuta hakkeroinnista.

Bitcoin-yhteisö luonnollisesti vastasi kritiikkiin. Bitcoinia on puolustettu muun muassa toteamalla, että vaikka Bitcoinia olisikin käytetty tapauksessa, se ei ole Bitcoinin vika. Samaan aikaan Bitcoin-yhteisöstä muistutettiin, että demokraatit itse olivat sabotoineet ehdokkaaksi pyrkineen Bernie Sandersin kampanjaa presidentinvaalien esivaalien aikaan.

Muista tekijöistä riippumatta tapaus on Bittiraha.fi-sivuston mukaan hyvä muistutus siitä, että Bitcoin ei ole erityisen hyvä väline rikollisessa tai muuten kyseenalaisessa toiminnassa. Bitcoin on lähtökohtaisesti suunniteltu avoimeksi ja läpinäkyväksi, minkä vuoksi se toimii huomattavasti paremmin laillisessa taloudellisessa toiminnassa kuin missään, jonka tekijät haluaisivat pysyvän salassa.

Coinmotion kryptovaluutat

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kaupallinen yhteistyö

Kommentoi
Ylös
>