Sijoitusuutiset

Jokaisesta korttiostoksesta euro rahastoon – mikrosäästämisen palvelu tulee Suomeen

S-pankki julkaisee markkinoiden ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun.

S-pankki Säästäjä mobiilipalvelu mikrosäästäminen rahastosäästäminen

S-pankki julkaisee markkinoiden ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun.

Sijoitusrahastoja on pitkään kritisoitu korkeista hallinnointipalkkioista. S-pankki aikoo haastaa Suomen rahastomarkkinat hintakilpailuun uudenlaisella rahastopalvelulla. Ensi viikosta alkaen puhelimeen voi ladata Säästäjän, joka on Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu.

Säästäjä on S-Pankin tarjoama säästämisen ja sijoittamisen mobiilipalvelu, joka tarjoaa asiakkaan antamien vastausten perusteella S-Pankki Oy:n säästämisen ja FIM Varainhoito Oy:n sijoittamisen palveluita.

Säästäjän käyttäjä voi säästää pieniä summia rahastoihin ohjaamalla euron rahastoon jokaisesta korttiostoksesta ja hyödyntää S-ryhmän ostoksista kertyvää bonusta. Kerrytetyt rahat Säästäjä sijoittaa käyttäjän asettaman säästötavoitteen mukaisesti.

Uuden palvelun avulla S-ryhmä yrittää sitouttaa yhä tiukemmin asiakkaansa vain omiin palveluihinsa. S-kaupan asiakkaasta yritetään saada myös S-pankin asiakas.

Kun suomalaisilta kysytään syitä olla säästämättä ja sijoittamatta, nousevat tutut myytit esiin. Säästämistä ja sijoittamista pidetään vaikeana ja sen katsotaan kuuluvan vain rikkaille, S-pankki toteaa tiedotteessaan.

”Siinä meillä pankeilla on peiliin katsomisen paikka. Sijoittamiseen liittyvä puhe on usein yhtä puppua, paljon pientä printtiä ja vaikeita sanoja. Koska emme halunneet puhua vain lämpimiksemme, teimme Säästäjästä oikeasti helpon ja halvan”, lupailee pankin varallisuudenhoidon johtaja Hanna Porkka.

Säästäjässä käyttäjä maksaa enintään 0,5 prosenttia eli 50 senttiä jokaista sijoittamaansa 100 euroa kohden vuositasolla. Omaan säästötavoitteeseen voi koska tahansa siirtää lisää rahaa ja nostaa rahoja veloituksetta. Hinta on aina ja kaikille sama, ja alkuun pääsee pienillä summilla.

Erillisiä merkintä- tai lunastuspalkkioita ei veloiteta.

Kulut ovat alhaisemmat kuin sijoitusrahastoissa mutta silti indeksirahastoja tai pörssinoteerattuja indeksiosuusrahastoja korkeammat.

Asiakas saa Säästäjäpalvelussa suosituksen sopivasta säästämisen ja sijoittamisen ratkaisusta. Palvelu ehdottaa ratkaisua kahdesta FIMin hallinnoimasta sijoitusrahastosta tai tilisäästämiseen sopivan S-Pankin pankkitilin.

Säästäjään sisältyy Säästäjä-keräilytili, jonka kautta S-Pankki siirtää asiakkaan varoja sovittuun säästämiskohteeseen. Asiakas voi kerryttää säästöjä usealla eri tavalla: säännöllisellä kuukausisäästämisellä, säästämällä Bonuksen, säästämällä ostoksista tai tekemällä lisäsijoituksia.

Bonuksen säästämällä S-ryhmän ostoksista kertyvä Bonus ja maksutapaetu siirtyvät automaattisesti asiakkaan tavoitteeseen, kun niitä on kertynyt yhteensä vähintään 10 euroa.

Ostoksista säästämällä jokainen oma ja mahdolliselta rinnakkaiskortilta tehty debit-korttiosto, automaattinosto ja käteisnosto kassalla kerryttää säästöön yhden euron. Kertyneet rahat siirretään säästöön debit-korttiin liitetyltä tilitä kerran viikossa.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Makrosäästäjä

    5.6.2019 at 18:48

    Ei kannata, itse et voi valita sijoitusrahastoa, etkä painoarvoa rahastojen(2kpl) välillä. Myös painoarvoa säädetään puolestasi jotta ”rahasi on varmemmin turvassa”.

    Hieno idea, järkyttävä toteutus.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös