Yritysuutiset

Bittiumille jättitilaus Itävallan puolustushallinnolta – osakekurssi pomppasi

Toteutuessaan Bittiumin osuus Itävallan puolustushallinnolle toimitettavasta järjestelmäuudistuksesta on 30 miljoonaa euroa.

Toteutuessaan Bittiumin osuus Itävallan puolustushallinnolle toimitettavasta järjestelmäuudistuksesta on 30 miljoonaa euroa.

Bittiumin yhteistyökumppani, itävaltalainen informaatioteknologia-alan yritys Kapsch BusinessCom AG sai eilen saanut tiedon Itävallan puolustushallinnolta, että se tulisi valituksi Itävallan puolustusvoimien taktisen tiedonsiirron järjestelmäuudistuksen toimittajaksi.

Oululainen Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen.

Yhtiön toimitusjohtajan Hannu Huttusen mukaan merkittävänä osana Kapsch BusinessComin tarjousta on Bittiumin taktisen tiedonsiirron tuotteita, kuten järjestelmän ytimeksi tuleva Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä sekä Bittium Tough Comnode™ ja Bittium Tough VoIP™ -tuotteet.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Huttusen mukaan mukaan kyseessä on mittava, kansainvälisesti kilpailutettu hankeprojekti ”tulevaisuuden taktisen tiedonsiirron verkko”, FTCN (Future Tactical Communications Network), jonka myötä Itävallan puolustusvoimien taktista tiedonsiirtoa uudistetaan IP-pohjaisella (Internet Protocol) kokonaisjärjestelmällä.

Päätöksestä alkaa 10 päivän valitusaika, jona aikana tarjouskilpailun hävinneet tahot voivat valittaa ministeriön päätöksestä tuomioistuimeen. Tällainen prosessi on tyypillinen julkisten hallintojen tarjouskilpailuille. Yhtiö seuraa tilannetta ja tulee tiedottamaan asiasta viipymättä lisätietoa saatuaan, Huttunen kertoo.

Toteutuessaan Bittiumin osuus tarjouksen kokonaisarvosta on noin 30 miljoonaa euroa. Tuotetoimitusten arvioidaan ajoittuvan vuosille 2019–2021 siten, että pääosan liikevaihdosta arvioidaan tulevan vuosina 2020 ja 2021.

Tilaus ei muuta yhtiön 8.8.2018 puolivuosikatsauksessaan julkistamaa vuotta 2018 koskevaa taloudellista ohjausta.

Yhtiö arvioi edelleen koko vuoden liiketuloksen olevan positiivinen. Se odottaa vuoden 2018 liikevaihdon kasvavan edellisvuoden 51,6 miljoonasta eurosta ja liiketuloksen olevan positiivinen. Liikevoitto oli viime vuonna tappiolla 6,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2018 liikevoiton tasoon tulee vaikuttamaan edelleen tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi vuonna 2017 aloitetut panostukset.

Bittiumin tuloskehitys on kääntynyt parempaan vaikeiden vuosien jälkeen. Yhtiön defense-tuotteiden merkittävän potentiaalin realisoitumisesta on selkeitä positiivisia merkkejä, totesi Inderesin analyytikko Juha Kinnunen Inderesin yhtiöpäivityksessä lokakuun alussa. Saatu tilaus Itävallan puolustushallinnosta tukee Kinnusen näkemystä.

Osakkeen korkea arvostustaso kielii kuitenkin siitä, että yhtiö nojaa voimakkaasti tuloskasvuun. Inderesin ensi vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on yli 27x. Korkea arvostuskerroin on analyytikon mielestä kuitenkin hyväksyttävissä.

”Olemme kuitenkin valmiita hyväksymään korkeat kertoimet nykyisien vahvojen ajureiden takia. Tukea osakkeelle on antanut korkea osinko, jonka arvioimme edelleen olevan vakaalla pohjalla”, Kinnunen toteaa.

Kauppauutisen jälkeen Bittiumin osakekurssi pomppasi ylös yli 14 prosenttia. Inderesin tavoitehinta osakkeelle on 6,8 euroa ja suositus on lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös