Oma talous

Opiskelu lääkäriksi on suomalaisten mielestä varmempi vaurastumiskeino kuin sijoittaminen

Kuka Suomessa voi vaurastua? Danske Bank teetti aiheesta selvityksen.

Suomalaisista vain harva uskoo sijoittamalla vaurastumiseen, mutta koulutus oikeisiin ammatteihin tuottaa parhaat mahdollisuudet vaurastua. Tämä selviää Danske Bankin teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan varmin tie vaurastumiseen on suomalaisten arvion mukaan oikein valittu ala. Suomalaiset uskovat eniten yritysjohtajan, lääkärin, juristin ja huippu-urheilijan vaurastumiseen. Yli 50 prosenttia suomalaisista pitää näiden ryhmien edustajien vaurastumisen todennäköisyyttä erittäin suurena.

”Tulos osoittaa suomalaisten uskovan perinteisesti korkeatuloisena pidettyihin ammatteihin vaurauden synnyttäjänä. Tulos on ennakoitava, mutta jättää varjoonsa monia muita tapoja vaurastua ja saavuttaa taloudellista mielenrauhaa”, toteaa varallisuudenhoidon johtaja Kimmo Laaksonen Danske Bankista.

Vain 11 prosenttia uskoo voivansa suurella tai erittäin suurella todennäköisyydellä vaurastua jossain vaiheessa elämäänsä. Suomalaisten mielestä todennäköisin vaurastumiskeino on säännöllinen säästäminen ja kulukuri sekä lottovoitto.

Sijoittamisen voimaan uskoo yllättävän harva suomalainen.

”Suomalaiset eivät usko, että voivat vaurastua palkkatuloillaan. Sijoittamalla vaurastumiseen uskoo 18 prosenttia suomalaisista. Tämän osuuden pitäisi olla suurempi, sillä säännöllisellä säästämisellä ja sijoittamisella vauraus kertyy todennäköisemmin kuin lottovoitolla”, Laaksonen sanoo.

Lue myös tämä: 8 askelta vaurastumiseen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös