Yritysuutiset

Korjausrakentaja Consti antoi tulosvaroituksen – Analyytikko: projektiongelmat jatkuneet pitkään

Consti Yhtiöt Oyj alentaa arviotaan vuoden 2018 näkymistä.

Consti arvioi, että sen koko vuoden 2018 liiketulos muodostuu tappiolliseksi ja heikkenee vuoteen 2017 verrattuna. Vuonna 2017 Consti-konsernin tammi-joulukuun liikevaihto oli 300,2 miljoonaa euroa ja liiketulos -0,4 miljoonaa euroa.

Consti-konsernin liiketulos loka-joulukuulta 2018 muodostuu tappiolliseksi johtuen Consti Julkisivujen Asuntokorjausyksikön ennakoitua heikommasta kannattavuudesta. Liiketulosta heikentää yksittäisen arvokiinteistön käyttötarkoitusmuutosprojektin ennakoitua korkeammat kustannukset. Kyseinen projekti on alkanut alkuvuonna 2017 ja se tullaan saattamaan loppuun vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Uuden näkymän mukaan yhtiö arvioi, että sen koko vuoden 2018 liiketulos heikkenee vuoteen 2017 verrattuna. Aiemmin Consti oli arvioinut, että sen koko vuoden 2018 liiketulos kasvaa vuoteen 2017 verrattuna.

Yhtiön osakekurssi on ollut laskussa lokakuun alusta lähtien, jolloin osakemarkkinoiden laajempi kurssilasku alkoi. Kurssi ei ole sen jälkeen toipunut laskusta.

Analyysitalo Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen osasi aavistaa Constin vaikeudet. Joulukuun lopussa julkistetussa artikkelissa Kinnunen arvioi yhtiön projektiongelmille jatkoa. Kinnusen mukaan projektiongelmat ovat jatkuneet jo pitkään ja lyhyen aikavälin tuloskehitykseen liittyy huomattavaa epävarmuutta. Projektiongelmat alkoivat vuonna 2017.

Kinnusen mukaan aiemmin ongelmat keskittyivät pääosin Talotekniikka-toimialaan ja yhtiö aloitti tämän liiketoiminnan uudelleenorganisoinnin vuoden 2017 lopussa ja sai sen valmiiksi vuoden 2018 alkupuolen aikana. Toimenpiteet purivat ja toisella kvartaalilla nähtiin jo selkeä kannattavuusparannus.

Kuitenkin viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä ongelmia ilmeni myös Julkisivut-toimialan Asuntokorjaus-yksikössä sekä Talotekniikka-toimialan Talotekniikkaurakointi-yksikössä.

Consti Yhtiöt Oyj julkistaa tammi-joulukuun 2018 tilinpäätöstiedotteen torstaina 7.2.2019 klo 8.30 Suomen aikaa.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös