Yritysuutiset

Keskon myynti kasvoi reippaasti syyskuussa

Keskon auto- ja konekauppa nousivat rajusti viime vuoteen verrattuna.

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen myynti oli syyskuussa 2019 yhteensä 938 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 7,0 prosenttia. Raportoitu jatkuvien toimintojen myynti kasvoi 10,1 prosenttia.

”Myynti kasvoi syyskuussa kaikilla toimialoilla. Myynnin kehitykseen päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa vaikutti osaltaan tukkumyyntipäivien määrä, joita oli yksi enemmän kuin edellisenä vuonna. Autokaupassa kehitykseen vaikutti WLTP-päästömittausmenetelmän käyttöönotto vertailuvuonna, mikä heikensi osaltaan vertailuvuoden lukuja”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo. 

Päivittäistavarakaupan myynti oli syyskuussa 461,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 6,3 prosenttia. Myynti kasvoi kaikissa ketjuissa.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli syyskuussa 404,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 5,4 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi vertailukelpoisesti 4,3 prosenttia, Suomessa myynti kasvoi 4,2 prosenttia ja ulkomailla 4,3 prosenttia.

Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti kasvoi 12,4 prosenttia ja konekaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 38,4 prosenttia. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kasvoi 9,6 prosenttia.

Autokaupan myynti oli syyskuussa 72,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 26 prosenttia. Raportoitu myynti kasvoi peräti 48,4 prosenttia. WLTP-päästömittausmenetelmän käyttöönotto 1.9.2018 heikensi osaltaan vertailuvuoden lukuja. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös