Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Nokia tarjoaa jatkuvasti paranevia tuottoja tulevan vuoden aikana

Pankin mukaan Nokia on pörssissä nyt yksi matalimmin arvostetuista yhtiöstä alallaan.

Nokia julkaisee heinä-syyskuun tulosraportin 24. lokakuuta. Handelsbankenin mukaan tulossa on ”hermostuttava kvartaali”.

Nokia jää osakekohtaisten tuottojen tavoitteen alalaidastaan, mutta vain aavistuksen, pankki ennustaa aamukatsauksessaan.

”Uskomme edelleen, että tavoitteet niukasti positiivisesta vapaasta kassavirrasta ja yli 9 prosentin (ei-IFRS) liikevoittomarginaalista saavutetaan”, Handelsbanken toteaa.

Toisen vuosineljänneksen jälkeisen kommentit vaisusta kolmannesta vuosineljänneksestä tarkoittavat pankin mukaan kuitenkin, että tuotot ovat vaarassa eikä voida sulkea pois myöskään tulosvaroituksen mahdollisuutta.

Nokian verkkobisneksessä on kuitenkin nyt hyvä imu päällä, kun 5G-liiketoiminta on lähdössä kasvuun.

”Amerikkalainen mobiiliverkko-operaattori Sprint kasvatti 5G-verkkoaan yhdeksään kaupunkiin ja aloitti Nokian laitteilla toimintansa New York Cityssä, Washington DC:ssä, Phoenixissa ja Los Angelesissa. Mielestämme tämä osoittaa, että Nokian tukiasemat ovat hyvässä lennossa ja valmiina tarjoamaan 5G-verkoille tärkeän Dynamic Spectrum Sharing -ominaisuuden.”

Tähän mennessä ”todellisen” 5G:n tarjonta Yhdysvalloissa on Handelsbankenin mukaan hyvin hajanaista ja peiton tihentäminen vaatii paljon uusia investointeja.

Nokian tuloskunto on paranemaan päin. Ensi vuodesta alkaen Handelsbanken uskoo Nokian strategian antavan hyviä tuottoja, erityisesti kun päivitetty 5G-standardi (3GPP release 16) on toiminnassa.

”Odotammekin, että ensi vuosi on vihdoin käänteentekevä Nokialle. Meidän liikevoittomarginaaliennusteemme mukaan Nokia on yksi matalimmin arvostettuja yhtiöitä alalla.”

Handelsbanken uskoo näkevänsä jatkuvasti paranevia tuottoja tulevien 12 kuukauden aikana, joten pankki pitää Nokian ostosuosituksen ja 5,6 euron tavoitehinnan ennallaan. Pitkällä tähtäimellä diskontattujen kassavirtojen analyysi tukee kuuden euron käypää arvoa osakkeelta, Handelsbanken toteaa.

Analyytikoiden näkemykset ovat muutoinkin kohtuullisen suopeat. Yhtiötä seuraa 26 analyytikkoa, joista 11 antaa osakkeelle ostosuosituksen ja kuusi lisää-suosituksen. Vain yhden suositus on myy.

Konsensuksen mukainen keskimääräinen osakkeen tavoitehinta on 5,5 euroa, mikä ylittää selvästi nykyisen noin 4,6 euron kurssinoteerauksen. Ensi vuoden konsensuksen mukaisella 0,2 euron osakekohtaisella tulosennustella laskettu P/E-kerroin on 23x.

Kommentoi
Ylös
>