Yritysuutiset

Basware kipuaa pörssissä odotuksia paremman tuloksen ansiosta

Ohjelmistoyhtiö Basware kampesi tuloksensa niukasti plussalle toisella vuosineljänneksellä.

Baswaren pilviliiketoiminnan tilauskertymä oli 6,1 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 6,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kuitenkin kasvoi 4,0 prosenttia 38 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 4,5 prosenttia. Cloud-liikevaihto kasvoi 8,4 prosenttia. Orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 8,8 prosenttia.

Liiketulos oli plussalla 1,3 miljoonaa euroa, kun viime vuonna liiketappiota kertyi 6,2 miljoonaa euroa. Positiivinen tuloskehitys oli analyytikoille yllätys, sillä konsensusennuste oli 0,2 miljoonan euron liiketappio.

Osakekohtainen tulos oli -0,07 euroa, kun se viime vuonna oli -0,65 euroa.

Toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo, että ottaen huomioon nykyisen liiketoimintaympäristön epävarmuuden Covid-19-pandemian takia, myynnin kehitys toisella vuosineljänneksellä oli erittäin vahvaa ja tilauskertymä oli 6,1 miljoonaa euroa.

”Muun muassa Dr1v Automotive, Restalliance, Munters ja Fieldale Farms valitsivat Baswaren markkinaa johtavat ratkaisut toisella neljänneksellä. Vuosineljänneksen loppupuolella myös potentiaaliset kaupat alkoivat kehittyä positiivisesti yhteiskuntien hiljalleen avautuessa”, Andersen toteaa.

Andersenin mukaan Basware Network -liiketoimintaverkoston transaktiovolyymit laskivat huhti-toukokuussa, mutta saavuttivat kesäkuussa melkein edellisvuoden tason. Liiketoiminnan skaalautuvuus jatkoi kehittymistään ja Basware pystyi parantamaan liiketulosta toisena peräkkäisenä vuosineljänneksenä pandemian aiheuttamista haasteista huolimatta.

Basware pitää ennallaan positiivisen liiketuloksen tulosohjeistuksen vuodelle 2020 ja antaa liikevaihdon ohjeistuksen, kun koronapandemian vaikutuksia pystytään arvioimaan tarkemmin.

Yhtiön mukaan nykyinen talousnäkymä Baswaren päämarkkinoilla sisältää merkittäviä epävarmuustekijöitä Covid-19 pandemian takia. Basware arvioi, että toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä pandemia vaikuttaa negatiivisesti globaaliin liiketoimintaan ja että viimeisellä vuosineljänneksellä liiketoiminta palaa asteittain lähemmäs normaaleja olosuhteita. Liikevaihdon ohjeistus annetaan, kun Covid-19 pandemian vaikutuksia pystytään arvioimaan tarkemmin.

Baswaren liiketoiminnan kulut skaalautuvat ja pitävät sisällään muuttuvia kulueriä, joita pystytään jossain määrin vähentämään kannattavuuden ylläpitämiseksi. Liiketuloksen odotetaan olevan positiivinen vuonna 2020.

Sijoittajat ottivat Baswaren odotettua paremman tuloskehityksen vastaan myönteisesti ja osake oli tänään noin kello 12.30 yli kahdeksan prosentin nousussa.

Kommentoi
Ylös
>