Yritysuutiset

F-Secure löi pöytään huikean tulosyllätyksen

Tietoturvayhtiö F-Secure raportoi huhti-kesäkuussa roimasti analyytikoiden odotuksia paremman tuloksen.

F-Securen liikevaihto oli toisella neljänneksellä lähellä viime vuoden 54 miljoonan euron tasoa ja oli 53 miljoonaa euroa.

Oikaistu liikevoitto nousi 6,9 miljoonaan euroon vertailukauden 1,4 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat 1,0 miljoonan euron liikevoittoa.

Osakekohtainen tulos pysyi viime vuoden tasolla eli 0,02 eurossa.

Globaali koronapandemia vaikutti negatiivisesti yritystietoturvan liikevaihdon kasvuun erityisesti konsultointiliiketoiminnassa, kun taas kuluttajatietoturva oli vakaa kasvaen 3,0 prosenttia, kertoo toimitusjohtaja Samu Konttinen.

”Etätyöskentely on jatkunut koko neljänneksen ajan, ja olen tyytyväinen siihen, miten toimintomme sekä kykymme suojata asiakkaitamme 24/7 ovat jatkuneet tänä epätavallisena aikana. Toisella neljänneksellä pandemian negatiiviset vaikutukset liikevaihtoon rajoittuivat konsultointiliiketoimintaamme sekä hieman MDR-liiketoimintaan, joskin näistä jälkimmäinen jatkoi kasvua”, Konttinen toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan koronapandemian vaikutukset F-Securen ohjelmistoliiketoimintaan ovat olleet rajalliset sekä yritys- että kuluttajamarkkinoilla.

F-Secure on säästänyt myynnin ja markkinoinnin kuluista.

”Olen tyytyväinen huolelliseen kulujen hallintaan samalla, kun vähäiset myynnin ja markkinoinnin aktiviteetit ovat myös auttaneet vahvan kannattavuuden saavuttamisessa. Odotamme toimintojen normalisoituvan tulevien neljännesten aikana nostaen kuluja takaisin pandemiaa edeltäneelle tasolle.”

Hallinnoitujen tietoturvapalveluiden liikevaihto kasvoi, joskin aiempaa hitaammin pandemian vaikuttaessa uusasiakashankintaan. Konttisen mukaan vuosineljänneksen aikana F-Secure voitti uusia sopimuksia useissa Euroopan maissa teollisuuden, rahoituksen, kriittisen infrastruktuurin ja julkisen sektorin toimialoilla.

”Hallinnoitujen tietoturvapalveluiden kysyntä on edelleen hyvällä tasolla, vaikka uusasiakashankinnassa odotetaan jatkossakin nähtävän vaihtelua vuosineljännesten välillä.”

Koronapandemia iski yhtiön konsultointiliiketoimintaan, mikä aiheutti liikevaihdon merkittävän laskun viime vuodesta, Konttinen kertoo. Myynti parani neljänneksen loppua kohden, mutta pandemia varjostaa edelleen konsultointiliiketoiminnan ennustettavuutta.

Kuluttajatietoturvan puolella vakaa operaattorikanava on Konttisen mukaan pääosin säästynyt markkinaepävarmuuksien vaikutuksilta.

”Suoramyynti jatkui hyvänä, ja verkkokaupassa neljännes oli vakaa. Olin tyytyväinen, kun voitimme kolme uutta operaattorikumppanuutta, joista kaksi on Yhdysvalloissa ja yksi Euroopassa. F-Secure ID PROTECTIONin myynti eteni hyvin, kun varmistimme useita uusia operaattorisopimuksia neljänneksen aikana. Kesäkuussa tuote lanseerattiin myös omassa verkkokaupassamme.”

Globaalin pandemian jatkumisesta huolimatta F-Securen liiketoiminnan pitkän aikavälin näkymä säilyy Konttisen mukaan houkuttelevana, koska tietoturvamarkkinan peruselementit eivät ole muuttuneet.

F-Secure perui huhtikuussa tulosohjeistuksen tälle vuodelle koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden takia. Toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessa yhtiö ei edelleenkään antanut ohjeistusta koko vuoden tuloksesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös