Markkinakommentit

Nordea suosittaa yhä ylipainoa osakkeille

Maailmantalouden elpyminen on alkanut, vaikka näkymiin liittyy yhä merkittäviä riskejä, pankki muistuttaa.

Talouden elpymisen edetessä suhdanneherkät toimialat alkavat ottaa vetovastuuta pörssien noususta. Nordea uskoo tämän hyödyttävän osakealueita melko laajasti. Sijoittajan kannalta tässä vaiheessa tärkeämpää on suunta kuin vauhti. Siksi Nordea suosittelee ylipainoa osakemarkkinoille.

”Talouden elpyessä myös tulosnäkymät kirkastuvat ja arvostus nousee. Tämä polku on vasta aluillaan”, pankki toteaa.

Nordean päästrategi Antti Saari pitää analyytikoiden odotuksia juuri alkaneesta kolmannen vuosineljänneksen tuloskaudesta liian synkkinä.

”Kovin tulostiputus nähtiin vuoden toisella neljänneksellä, kun Yhdysvalloissa yritysten tulokset putosivat noin kolmanneksen vuoden takaiseen verrattuna. Nyt lasku ei ole enää yhtä rumaa, mutta kasvun puolelle päästään vasta ensi vuonna. Analyytikot odottavat yhdysvaltaisten suuryhtiöiden tulosten laskeneen viidenneksellä viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Meidän mielestämme tämä lukema on turhan synkkä, mutta varsinaisia tulosjuhlia emme mekään ennakoi”, Saari arvioi.

Ennakoitua parempien tulosten puolesta puhuu sijoitusstrategin mielestä paljon pelättyä rivakampi talouden elpyminen, joka nostaa liikevaihtoa odotettua enemmän. Myös yritysten kriisin keskellä tekemät rajut kustannusleikkaukset tukevat marginaaleja myös tulevina neljänneksinä.

Kuitenkin osa valtioiden tukitoimista on erääntynyt vuosineljänneksen kuluessa, mikä osaltaan heikentää tuloksia, Saari muistuttaa.

Saaren mukaan teollisuuden ja palvelualojen välille kasvaa entistä syvempi kuilu.

”Kevään kaltaiset häiriöt tuskin koskettavat teollisuutta syksyllä, kun taas palvelualat etenkin matkailu, viihde ja ravitsemuspuolella kärsivät jälleen. On myös hyvin mahdollista, että yhtiöt, joiden näkymät ovat selkiytyneet, palauttavat ohjeistustaan herkemmin kuin sellaiset yhtiöt, joiden tulevat neljännekset ovat yhä pimennossa.”

Suuret amerikkalaispankit ovat jo julkistaneet tuloskauden raporttinsa. Esimerkiksi JPMorgan ja Citigroup julkistivat odotettua paremmat tulosraportit heinä-syyskuulta. Osakemarkkinoiden nousua rajoittaa kuitenkin USA:n kongressin ja presidentti Donald Trumpin erimielisyys uudesta elvytyspaketista.

Korkomarkkinoilla Nordea suosittaa ylipainoa kehittyville korkomarkkinoille ja euroalueen yrityslainoille. Miinuskorkoiset valtionlainat ovat sen sijaan alipainossa. Kokonaisuutena joukkolainat ovat alipainossa.

Tuloskauden duurivoittoisista alkusävelistä tviittasi aamulla FIM:n päästrategi Lippo Suominen.

“Q3/2020 tuloskauden alkutahdit USA:ssa lähteneet odotetun vahvasti liikkeelle. 96% tulosjulkistajista ylittänyt odotukset”, Suominen kirjoittaa Twitterissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös