Yritysuutiset

Koronapandemia hidasti Talenomin kasvua

Talenom kasvaa edelleen, mutta ei silti yltänyt odotuksiin.

Tilitoimistopalvelujen tarjoaja Talenom kasvatti liikevaihtoaan loka-joulukuussa 10,4 prosenttia 16,5 miljoonaan euroon.

Viimeisellä neljänneksellä 2,43 miljoonan euron liikevoiton, kun vuotta aiemmin liikevoitto oli 1,5 miljoonaa. Tuloskasvu oli kovaa, mutta se ei silti yltänyt analyytikoiden odotuksiin. Konsensusodotus oli 2,6 miljoonan liikevoitto viimeiselle vuosineljännekselle.

Yhtiön toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala kertoo, että koronapandemia vauhditti entisestään yhtiön matkaa ”kirjanpitäjästä konsultiksi”.

Syksyllä Talenom markkinoille uutena tuotteena pienasiakassegmentille suunnatun TiliJaska-konseptin ja julkisti uudet pankkipalvelun. Huhtalan mukaan yhtiön tavoitteena on tänä vuonna tarjota kaikille asiakkaillemme Talenom-pankkitilit ja Talenom-pankkikortit.

”TiliJaska-konseptin jakelu digitaalisesti mahdollistaa tehokkaan tavan myydä palvelujamme pienyrittäjille. Uusi pienasiakaskonsepti on arviomme mukaan kasvattanut palveluidemme markkinapotentiaalin Suomessa lähes kaksinkertaiseksi. Uskomme konseptilla olevan merkittävää potentiaalia myös muilla markkinoilla ja tavoitteenamme on lanseerata TiliJaskaa vastaava palvelu KontoKalle Ruotsissa kuluvan vuoden aikana”, Huhtala uskoo.

Viime vuonna liikevaihdon suhteellinen kasvu hidastui koronapandemian heikennettyä uusasiakasmyyntiä ja transaktiopohjaista laskutusta, Huhtala toteaa.

”Onnistuimme kuitenkin sopeuttamaan kustannuksia ja edistämään automatisaatiota, joiden ansiosta suhteellinen kannattavuutemme kehittyi myönteisesti.”

Orgaanisen kasvun ohella Talenomin tavoitteena on kasvaa myös yrityskaupoin. Talenom teki vuoden aikana useita yrityskauppoja Suomessa.

Yhtiö myös kiihdytti liiketoimintojaan Ruotsin markkinoilla.

”Laajennuimme yrityskaupoilla uusille paikkakunnille Göteborgiin ja Malmöhön sekä katsauskauden jälkeen tammikuussa Växjöhön. Liiketoimintojen kasvun myötä olemme saavuttaneet Ruotsissa riittävän liikevaihtotason, joka mahdollistaa ohjelmistojemme kannattavan lokalisoinnin ja käyttöönoton Ruotsissa. Uskomme omien ohjelmistojen käyttöönoton tehostavan toimintaamme merkittävästi ja samalla tekevän asiakkaidemme arkipäivästä helpompaa.”

Huhtalan mukaan tilitoimistomarkkinoilla toimialojen rajat ovat murroksessa. Maksupalveludirektiivi haastaa perinteisten pankkien ansaintalogiikan ja EU:n uusi verkkolaskudirektiivi saa yritykset digitalisoimaan taloushallintoaan.

Talenom odottaa vuoden 2021 liikevaihdon olevan 75–80 miljoonaa euroa ja liikevoiton odotetaan olevan 14–16 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös