Käänneyhtiöt

Tuloskäännettä tekevä Caverion saa pankilta ostosuosituksen

Caverionin ennusteriski tilivuodelle 2021 on odotuksia paremman tulosraportin jälkeen merkittävästi alhaisempi ja ”turnaround” näyttää etenevän odotettua nopeammin, arvioi analyytikko.

Kiinteistöteknisiä ja teollisuuden palveluja tarjoava Caverion julkisti huhti-kesäkuun tulosraporttinsa torstaina. Luvut olivat odotetusti vahvoja tuloskehityksen osalta.

Liikevaihto nousi 545 miljoonaan euroon, kasvaen 5,1 prosenttia vertailukaudesta ja 2,6 prosenttia paikallisvaluutoissa. Orgaaninen kasvu oli 3,3 prosenttia. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 10,1 prosenttia, 7,1 prosenttia paikallisvaluutoissa.

Caverionin tilauskanta kasvoi 2,8 prosenttia 1,8 miljardiin euroon viime vuoteen verrattuna ja 10 prosenttia ensimmäiseen vuosineljänneksen loppuun verrattuna. Tilauskanta kasvoi edelleen erityisesti Palveluissa, kasvua 10,7 prosenttia.

Liikevoitto nousi viime vuoden 5,0 miljoonasta eurosta 13,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 13,2 miljoonaa euroa.

Caverion ei tehnyt päivityksiä vuoden 2021 näkymiin. Yhtiö odottaa edelleen, että markkinakysyntä on yleisesti ottaen positiivista Caverionin palveluissa ja että se paranee vähitellen myös projekteissa vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon aikana. Vuonna 2021 yhtiö odottaa oikaistun käyttökatteen kasvavan vuoteen 2020 verrattuna, jolloin se oli 60,6 miljoonaa euroa.

Danske Bankin analyytikko Matias Rautionmaa näkee tuoreen tulosraportin merkkinä Caverionin tuloskäänteestä.

”Q2:n vahva tulos tukee näkemystämme siitä, että marginaalien paraneminen etenee hyvin ja sitä tukevat suotuisa yhdistelmä kustannussäästöjä (25 milj. euroa) ja volyymien kasvua. Vahva tilauskertymä Palvelut ja Projektit –liiketoiminta-alueilla vahvistaa luottamustamme ennusteisiimme. Pidämme todennäköisenä, että yhtiö saavuttaa 5,5 %:n EBITA-marginaalitavoitteensa vuosina 2022-23”, Rautionmaa toteaa pankin aamukatsauksessa.

Caverion saavutti 3,6 prosentin oikaistun käyttökatemarginaalin huhti-kesäkuussa, mikä ylitti Danske Bankin arvion 60 peruspisteellä. Myös liikevaihto kasvoi odotettua nopeammin molempien liiketoiminta-alueiden alhaisista vertailuluvuista, mutta erityisesti Projektien tilauskertymä ja liikevaihto kasvoivat vahvasti. Kannattavuus oli vahvaa Palveluissa, mutta parani myös Projekteissa.

Rautionmaa kertoo, että Danske Bank on nostanut oikaistun käyttökateprosentin ennusteitaan 2-6 prosentilla vuosille 2021-23, lähinnä korkeamman liikevaihtoennusteen vuoksi.

Caverionin osakkeen arvostus on analyytikon mukaan houkutteleva.

”Mielestämme 13,5x 2021E ja 11,0x 2022E EV/EBITA-arvostuskertoimet eivät ole liian vaativia etenevälle turnaround-caselle, varsinkin, jos sallimme jonkin verran potentiaalia uudelleenarvioida lähempänä verrokkien arvostuskertoimia (tällä hetkellä 15x 2021E)”, Rautionmaa toteaa.

Danske Bank nosti Caverionin osakkeen 12 kuukauden tavoitehinnan 8,8 euroon aiemmasta 8,5 eurosta vahvan neljännesvuoden jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös