Yritysuutiset

Caverion kannattavuus kasvoi selvästi toisella vuosineljänneksellä

Caverionin tulosraportti on kaksijakoinen. Palveluliiketoiminta kasvaa, mutta projekteissa markkinakysyntä pysyi edelleen matalammalla tasolla.

Kiinteistöteknisiä ja teollisuuden palveluja tarjoava Caverion julkisti huhti-kesäkuun tulosraporttinsa torstaina. Luvut olivat odotetusti vahvoja tuloskehityksen osalta.

Liikevaihto nousi 545 miljoonaan euroon, kasvaen 5,1 prosenttia vertailukaudesta ja 2,6 prosenttia paikallisvaluutoissa. Orgaaninen kasvu oli 3,3 prosenttia. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 10,1 prosenttia, 7,1 prosenttia paikallisvaluutoissa.

Caverionin tilauskanta kasvoi 2,8 prosenttia 1,8 miljardiin euroon viime vuoteen verrattuna ja 10 prosenttia ensimmäiseen vuosineljänneksen loppuun verrattuna. Tilauskanta kasvoi edelleen erityisesti Palveluissa, kasvua 10,7 prosenttia.

Liikevoitto nousi viime vuoden 5,0 miljoonasta eurosta 13,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 13,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja Pats Paulsson kertoo, että Caverionin ”uudenlainen kohokohta” oli, että liikevaihto kasvoi selvästi Palvelut-liiketoiminnan vahvan orgaanisen kasvun ohjaamana.

Paulssonin mukaan koronapandemian vaikutukset alkoivat vähitellen heikentyä vuosineljänneksen aikana. Tästä huolimatta yhtiö on edelleen hieman varovainen pandemian suhteen, sillä arvaamattomia virusmuunnoksia ja uusia pandemian aaltoja voi edelleen ilmetä.

”Kannattavuutemme parani merkittävästi edellisvuoteen verrattuna, liikevaihdon kasvun sekä aikaisemmin toteutettujen tehokkuus- ja tuottavuusparannustemme avustamina. Kuten ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kannattavuuden kasvu oli peräisin sekä Palvelut- että Projektit-liiketoiminnasta”, toimitusjohtaja toteaa.

Caverion näkee edelleen lisääntynyttä kysyntää yhtiön elinkaaritarjoomaa kohtaan asiakkaiden kestävää kehitystä edistävien palvelujen osalta. Paulssonin mukaan projekteissa markkinakysyntä pysyi edelleen matalammalla tasolla, vaikka markkinan tasaantumisesta oli selviä merkkejä vuosineljänneksen loppua kohden.

”Taloudellinen ympäristö on kääntymässä myönteisemmäksi ja kestävän kehityksen trendi ympärillämme kasvaa vahvasti. Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen on merkittävässä roolissa ympäristötavoitteiden, kuten EU:n “Fit for 55” ilmastopaketin, saavuttamisessa”, toimitusjohtaja toteaa.

Caverion ei tehnyt päivityksiä vuoden 2021 näkymiin.

Yhtiö odottaa, että markkinakysyntä on yleisesti ottaen positiivista Caverionin palveluissa ja että se paranee vähitellen myös projekteissa vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon aikana. Tässä skenaariossa oletetaan, että käynnissä olevat koronarokotusohjelmat toteutetaan onnistuneesti ja että vuonna 2021 ei ilmene merkittäviä, ennakoimattomia negatiivisia yllätyksiä.

Kohonneilla materiaalihinnoilla voi yhä olla vaikutusta erityisesti Projektit-liiketoiminnan kehitykseen.

Caverionin Palvelut-liiketoiminta on yleisesti ottaen luonteeltaan vakaampaa ja suhdanteista riippumattomampaa kuin Projektit-liiketoiminta. Tukipakettien yhtiö odottaa myös vaikuttavan myönteisesti yleiseen kysyntään Palvelut-liiketoiminnassa.

Vuonna 2021 Caverion-konsernin oikaistun käyttökatteen kasvavan vuoteen 2020 verrattuna, jolloin se oli 60,6 miljoonaa euroa.

Caverionin osakkeelle ostosuosituksen antaa tällä hetkellä kaksi analyytikkoa ja kahden suositus on lisää. Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on 7,6 euroa, kun viimeinen kurssinoteeraus on 7,27 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös