Yritysuutiset

Nokia jatkaa tuloskasvun tiellä odotettua vahvemmin

Nokian odotettua vahvempi tuloskehitys ja tuloskäänne sai jatkoa heinä-syyskuussa.

Nokian kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 2,0 prosenttia ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta. Kasvua rajoittivat aiemmin kerrotut haasteet liittyen toimitusketjuihin ja Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään Pohjois-Amerikassa.

Liikevaihto kasvoi vahvasti Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmässä ja Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmässä.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi kolmannella neljänneksellä 633 miljoonaan euroon viime vuoden 486 miljoonasta eurosta. Tuloskasvu oli odotettua vahvempaa, sillä analyytikoiden konsensusodotus oli 522 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoo, että kasvaneet teknologiainvestoinnit ja voimakas kysyntä auttoivat Nokiaa tuloskehityksessä.

”Lanseerasimme kuluneen neljänneksen aikana uuden sukupolven FP5-reititinprosessorin, joka on suorituskyvyltään jopa kolme kertaa tehokkaampi ja alentaa bittikohtaista energiankulutusta jopa 75 % edelliseen tuotesukupolveen verrattuna. Tämä auttaa pienentämään sekä Nokian että asiakkaidemme hiilijalanjälkeä alentaen samalla asiakkaidemme kustannuksia”, Lundmark toteaa.

Kolmannen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoittoprosentti 11,7 on Lundmarkin mielestä osoitus siitä, että uusi toimintamalli on lisännyt tulosvastuullisuutta ja parantanut kustannusten hallintaa koko organisaatiossa.

”Näemme isoja kasvumahdollisuuksia yksityisissä langattomissa verkoissa, joissa meillä on jo yli 380 asiakasta. Meillä on markkinoiden kattavin tuote- ja palveluvalikoima, ja investoimme lisää tämän etumatkan säilyttämiseksi”, toimitusjohtaja toteaa.

Vahvistuneen teknologiajohtajuuden ja kustannuskilpailukyvyn ansiosta Nokialla on myös jatkossa hyvät mahdollisuudet hyötyä markkinoiden voimakkaasta kysynnästä.

Lundmark myöntää, että myös Nokiaa rasittavat puolijohdemarkkinoiden globaalit haasteet.

”Kansainvälisiin puolijohdemarkkinoihin liittyvä epävarmuus rajoittaa kuitenkin näkyvyyttämme vuoden viimeiseen neljännekseen ja vuoteen 2022. Jatkamme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa komponenttien saatavuuden varmistamiseksi.”

Nokia nosti koko vuoden tulosnäkymiään. Yhtiön ohjeistus koko vuoden liikevaihdolle on 21,7–22,7 miljardin euron haarukassa ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti 10–12 prosenttia. Aiemmin Nokia ennakoi liikevaihdon olevan 20,6–21,8 miljardia euroa ja vertailukelpoisen liikevoittoprosentin 7–10 prosenttia.

Lue myös tämä: Nokiasta tuli laatuyhtiö – tätä siltä vaaditaan 2022-2030

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös