Kasvuosakkeet

Wärtsilä on vahvassa asemassa energiamurroksessa – Analyytikko: osake sopii pitkään salkkuun

Wärtsilä tavoittelee kovaa kasvua ja luottaa hiilineutraalisuuden synnyttämiin mahdollisuuksiin.

Wärtsilä julkisti uudet taloudelliset tavoitteensa tällä viikolla. Yhtiö kertoo, että sen arvonluontipotentiaali pohjautuu jatkossa kahteen strategiseen teemaan: muutokseen ja suorituskykyyn.

Muutos viittaa hiilineutraaliuden synnyttämiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, jotka perustuvat sähköntuotannon, säätövoiman ja vihreän merenkulun kasvuun. Suorituskyvyn keskiössä on markkinoiden elpymisen ja kasvun hyödyntäminen, jota tukevat vahva strategian toteutus ja yhtiön sitoutuminen sekä taloudellisiin että kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Wärtsilän päämäärä kehittää kestävää yhteiskuntaa teknologia- ja palveluinnovaatioiden avulla on vahvasti kytköksissä Muutos- ja Suorituskyky-teemoihin.

Näiden kahden strategisen teeman pohjalta Wärtsilän hallitus on hyväksynyt yhtiön uudet taloudelliset tavoitteet. Liikevaihdossa yhtiö tavoittelee 5,0 prosentin vuosittaista orgaanista kasvua, suhteellinen liiketulostavoite on 12 prosenttia ja nettovelkaantumisaste on alle 0,5. Osinkoja Wärtsilä aikoo jakaa vähintään 50 prosenttia tuloksesta.

“Otamme tänään seuraavat askeleet tulevaisuuteen yhteisellä matkallamme kohti hiilivapaata merenkulku- ja energia-alaa. Wärtsilä aikoo kasvaa olemalla edelläkävijä ja asiantunteva kumppani hiilineutraaliudessa. Edistämme muutosta toimialoillamme ja maailmassa samalla, kun turvaamme taloudellisen suorituskyvyn ja luomme houkuttelevaa pitkäaikaista arvoa osakkeenomistajille”, sanoo Wärtsilän konsernijohtaja Håkan Agnevall.

Yhtiö järjesti tällä viikolla myös pääomamarkkinapäivän, jossa yhtiö korosti erityisesti energiamurroksen vaikutuksia yhtiön markkinoihin.

Wärtsilä luottaa Energy siihen, että energiamurros tapahtuu useiden eri teknologioiden turvin.

Wärtsilä Energy -liiketoiminnassaan yhtiö luottaa siihen, että tulevaisuudessa sähkö tuotetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Wärtsilän asiakkaat tulevat irtautumaan hiilenkäytöstä uusilla teknologioilla, joita ovat nykyisillä ja tulevaisuuden polttoaineilla toimivat sähköjärjestelmää tasapainottavat voimalaitokset, hybridiratkaisut sekä energian varastointi- ja optimointiteknologia sekä GEMS-energianhallintajärjestelmä.

Aurinko- ja tuulivoima sekä sähkön varastointimarkkinat tulevat merkittävästi kasvamaan vuoteen 2030 mennessä. Näillä alueilla Wärtsilä näkee kasvumahdollisuuksia ja kilpailuetua.

Myös analyytikot näyttävät uskovan siihen, että Wärtsilän teknologialla on merkittävä rooli merenkulun ja energiantuotannon muuttamisessa vähäpäästöisemmäksi.

”Keskustelua käydään nyt lähinnä siitä, kuinka nopeasti maailma etenee kohti hiilineutraaliutta. Me uskomme, että muutokselle on kuluttajavetoista painetta, jota tukevat toivottavasti myös hallitukset ympäri maailmaa”, Handelsbankenin analyytikko Mika Karppinen.

Analyysitalo Inderes puolestaan nosti Wärtsilän tulosennusteita. Syynä on Energy-liiketoiminnan myötätuuli.

”Ennustemuutoksemme johtuvat käytännössä kokonaan Energy-liiketoiminnan ennusteiden tarkistuksista. Konsernitason ennustemuutoksemme ovat positiivisia. Odotamme nyt Wärtsilältä nopeaa 18 %:n p.a. liikevaihdon kasvua 2022-2023 sekä 8,3-9,1 %:n EBIT-marginaalia samaan aikaan. Uskomme siten Wärtsilän olevan vielä lähivuosina melko kaukana 12 %:n marginaalitavoitteestaan, mutta suunta on oikea ja parannusvauhti kova”, toteaa Inderesin analyytikko Erkki Vesola.

Wärtsilän osakkeen arvostus on kurssinousun myötä tiukentunut, mutta siitä huolimatta osake yhä houkutteleva hintainen, Vesola arvioi.

”Osakkeen kokonaistuotto-odotus ylittää edelleen tuottovaatimuksen eli riskikorjattu kokonaistuotto on houkutteleva.”

Vesolan mukaan suhteessa verrokkeihin Wärtsilän osake on vuoden 2022 EV/EBIT- ja P/E-kertoimilla 8-11 prosentin alennuksessa, mutta toisaalta korkeammalle arvostettu suhteessa omiin historiallisiin arvostuskertoimiinsa.

”Osake sopii mielestämme pitkään salkkuun, sillä olemme pääomamarkkinapäivän jälkeen vakuuttuneita yhtiön vahvasta kilpailuasemasta energiamurroksessa. Uudellakin tavoitehinnallamme osake on verrokkihinnoittelussa vielä hieman diskontolla”, Vesola toteaa.

Inderesin suositus Wärtsilän osakkeelle on lisää ja osakkeen tavoitehinta 14 euroa.     

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös