Yritysuutiset

Pörssin maahantuontiyritys Duell kasvaa sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla

Duell maahantuoja
Kuva: Duell Oyj.

Tuore pörssiyhtiö sai hyvän startin pörssitaipaleelleen.

Duell Oyj listautui Helsingin pörssin First North -listalle viime vuonna. Yhtiön maahantuontivalikoimaan kuuluvat kaikki moottoripyöräilyyn, moottorikelkkailuun ja veneilyyn kuuluvat ajovarusteet, tarvikkeet sekä varaosat. Yhtiön maahantuomien ja valmistamien tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyyntiverkoston kautta Suomessa, pohjoismaissa, Venäjällä ja lukuisissa Euroopan maissa.

Yhtiön logistiikkakeskukset sijaitsevat Suomessa Mustasaaressa, Ruotsissa Tranåsissa, Hollannissa Hengelossa ja Ranskassa Montpellierissä. Yhtiö työllistää kansainvälisesti tällä hetkellä lähes 200 työntekijää.

Yhtiö julkisti vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tulosraportin, joka yhtiön tilikaudella on syyskuu-marraskuu 2021.

Duellin alkua siivitti vahva kysyntä ja liikevaihto kasvoi orgaanisesti 32 prosenttia edellisvuodesta. Yhdessä hiljattain Ranskasta ostetun Tecno Globen ja Alankomaista ostetun IGM:n kanssa raportoitu liikevaihto kasvoi 73 prosenttia ja oli 27,2 miljoonaa euroa.

”Orgaanista kasvua vauhditti vahva kausiluonteinen ennakkomyynti. Vahva liikevaihdon kasvu paransi oikaistua EBITA:amme 64 %. Ensimmäinen vuosineljännes on tyypillisesti tilikautemme alhaisin myyntivuosineljännes ja sisältää merkittävän määrän jälleenmyyjille suunnattua kausiluonteista ennakkomyyntiä alennetulla hintatasolla”, Duellin toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä kertoo.

Oikaistu liikevoitto nousi 53 prosenttia 1,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 1,0 miljoonasta eurosta ja oikaistu liikevoitto-marginaali oli 5,4 prosenttia.

Ämmälän mukaan yhtiön kasvustrategia etenee hyvin huolimatta koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta ja siihen liittyvistä haasteista.

”Ranskan Tecno Globen ja Alankomaiden IGM Tradingin integraatio etenee hyvin aikataulussa ja tuottaa odotettuja myyntisynergiaetuja erityisesti Alankomaissa. Toimme Pohjoismaissa markkinoille oman Amoq-brändimme moottorikelkkakategoriassa, jolla on ollut jonkun verran vaikutusta myyntiimme syys-marraskuussa 2021. Julkaisimme yhteensä yhdeksän uutta tuotemerkkiä vuosineljänneksen aikana.”

Koronakriisin aiheuttama epävarmuus jatkuu markkinoilla ja heikentää Duellin ennustettavuutta. Käytännössä tilanne aiheuttaa jatkuvia haasteita Duellin toimitusketjulle. Tilanteen hallitsemiseksi toteutetut toimenpiteet ovat johtaneet tilapäisesti korkeampiin varastoihin ja käyttöpääoman tasoon.

Duell odottaa liikevaihdon orgaanisen kasvun olevan vähintään 15 prosenttia elokuun lopussa 2022 päättyvällä tilikaudella. Orgaaninen liikevaihdon kasvu on laskettu ilman yritysostojen ja -myynnin vaikutusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös