Kasvuosakkeet

Pörssiyhtiö Modulight kääntyi konkurssikypsästä yhtiöstä menestystarinaksi – Hallituspartnerit palkitsivat yhtiön hallitustyöstään

Modulightin toimitusjohtaja Seppo Orsila.

Viime syksynä listautunut Modulight on todellinen käänneyhtiö.

Kotimainen pörssiyhtiö Modulight on voittanut vuosittain jaettavan Hallituspartnerit ry:n Kultainen Nuija 2022 -palkinnon. Palkintolautakunta painotti valintansa perusteluissa erityisesti Modulightin hallituksen työskentelyä tiiminä.

Muita palkintolautakunnan esiin nostamia hallitustyön selkeitä vahvuuksia ovat vastuullisuus- ja kestävyysasioissa, hallituksen järjestelmällinen toimintatapa sekä kyky luotsata yhtiön strategiaa ja valvoa sen toimeenpanoa. Myös hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan hyvä yhteistyö kiinnitti palkintolautakunnan huomion: roolit ovat selkeät, ja asioita hoidetaan ammattimaisella otteella.

Tamperelainen Modulight suunnittelee ja toimittaa biolääketieteellisiä lasereita erilaisiin lääketieteellisiin käyttötarkoituksiin. Se valmistaa lasereita myös muihin korkean lisäarvon sovelluksiin, joilla on operatiivisia tai teknologisia synergioita.

Yhtiö kehittää myös pilvipohjaisia ​analytiikkapalveluitaan parantaakseen edelleen yhtiön laitteilla ​annettavien hoitojen hoitotehoa ja ​lopullisia hoitotuloksia​.

Yhtiö listautui Helsingin pörssin First North -listalle viime syksynä.

Kannattavasti kasvu ei ole tullut helpolla

Modulightin mukaan sen laser- ja puolijohdeteknologia avaa lääketieteelle lukemattomia mahdollisuuksia muun muassa syöpähoidoissa, genetiikassa ja yksilöllistetyssä lääketieteessä. Yhtiöllä on 20 vuoden kokemus puolijohdelaserteknologiasta sekä lääketieteellisten laitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta.

Yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain keskimäärin 29 prosenttia ja käyttökateprosentti on ollut keskimäärin 57 vuosina 2018–2020. Vuonna 2020 liikevaihto nousi jo 10 miljoonaan euroon ja samaan aikaan myös kannattavuus pysyi korkeana.

Polku menestyväksi vientiyritykseksi ei kuitenkaan tapahtunut hetkessä, vaan siihen vaadittiin 10 vuoden pinnistely.

Modulightin historiaan mahtuu myös vaikeampia aikoja.

”Olemme käyneet puolen tusinaa kertaa todella lähellä konkurssia. Vuodesta 2014 lähtien yritys on ollut voitollinen ja kasvanut joka ikinen vuosi. Kyllä siinä meni 13–14 vuotta, että saimme pään pinnalle.”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Seppo Orsila Y-Studio -sivustolla.

Modulightin liikevaihto putosi vuosina 2002–2003 alle yhden kuukauden palkkakulujen.

Vuonna 2014 yhtiö muutti suuntaa. Orsila oli sitä ennen ollut jonkin aikaa töissä Nokialla ja sai sieltä oppia liiketoiminnasta ja megatrendeistä. Hän palasi Modulightin johtoon ja on sen jälkeen luotsannut yhtiön kovaan ja kannattavaan kasvuvauhtiin.

Kasvuyrityksen menestyksen opit

Modulight aloitti vuonna 2014 kovan kehittämisen, strategiatyön ja rönsyjen karsimisen. Se päätti keskittyä lääketieteen syövän hoitoon ja genetiikkaan.

Orsilan mukaan keskittymisen hyöty tulee siitä, että tällöin yritys voi paremmin ymmärtää, mikä asiakkaalle luo arvoa.

Orsilan mukaan menestyvän ja kilpailukykyisen Modulightin kulmakivi on teknologinen osaaminen. Menestymisen hän tiivistää kolmeen oppiin: asioiden yksinkertaistaminen, eri-ikäisistä ja eritaustaisista henkilöistä koostuva tiimi sekä läsnäolo markkinoilla ja asiakkaissa.

Yhtiön hallituksella on menestyksessä oma roolinsa.

”Yrityksen menestyksen kannalta on tärkeää, että hallituksella on yhteinen näkemys siitä mihin pyritään”, toteaa Modulight Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos.

Liljeroosin mukaan myös toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan välinen suhde on merkityksellinen strategiaa toteutettaessa ja hallituksen toimintaa kehitettäessä.

”Tämän lisäksi näen Modulightin hallitustyössä merkityksellisenä sen, että hallituskokoonpanossa on huomioitu myös diversiteettiin liittyviä asioita”, Liljeroos. Modulightin hallituksessa on viisi jäsentä, neljä miestä ja yksi nainen. Kaikki ovat Suomen kansalaisia.

“Hallituksen rooli on ollut keskeinen siinä, että olemme saaneet vietyä yrityksen strategiaprosessia aktiivisesti eteenpäin. Hallitustyön isoja hyötyjä on ulkopuolisen näkemyksen saaminen”, Orsila puolestaan kertoo.

Lue myös tämä: Omistajan selkeä tahtotila on yrityksen etu

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös