Talouden trendit

Volvo Cars ja Google tiivistävät yhteistyötä – Google Assistant ja Youtube sähköautoihin

Volvo Cars Google Assistant
Volvo Cars Google Assistant

Volvo Carsista tulee ensimmäinen autonvalmistaja, joka integroi autonsa Google Assistant -yhteensopivien laitteiden kanssa.

Volvo Cars kertoo, että se aikoo integroida autonsa saumattomasti Google Assistant -yhteensopivien laitteiden kanssa. Kyseessä on seuraava askel Volvon ja Googlen jatkuvassa kumppanuudessa. 

Integrointi antaa Volvon asiakkaille mahdollisuuden ohjata autojen toimintoja antamalla äänikomentoja Google Assistant -yhteensopiville koti- ja mobiililaitteille.

Volvo Car Groupin ja Googlen välinen yhteistyö alkoi, kun Volvo Car Group ilmoitti, että se integroi ensimmäisenä autoihinsa Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän Googlen sovelluksilla ja palveluilla.

Liittämällä Volvonsa Google-tiliin asiakkaat voivat puhua suoraan Googlelle autossa ja kauko-ohjata eri toimintoja, kuten auton lukitusta tai lämmitystä kylminä talvipäivinä. Käytettävissä olevien komentojen määrä kasvaa tulevaisuudessa.

Integraation avulla käyttäjät voivat vastaanottaa autoonsa liittyviä tietoja etäältä milloin tahansa. Suunniteltuihin tuleviin toimintoihin lukeutuu latauksen ajoitus, jonka avulla asiakkaat voivat asettaa tietyn ajan, jolloin auto aloittaa lataamisen.

Arkaluontoisemmissa komennoissa, kuten auton lukituksen avaamisessa, kaksivaiheinen todennus varmistaa, että vain oikeat ihmiset voivat kuulla tai käyttää oikeita tietoja oikeaan aikaan.

“Olimme ensimmäinen autonvalmistaja, joka esitteli Googlen teknologian ja palvelut autoissamme, ja nyt aiomme ensimmäisenä integroitua Google Assistant -yhteensopivien laitteiden kanssa. Tämä on luonnollinen seuraava vaihe kumppanuudessamme Googlen kanssa”, Volvon tuotejohtaja Henrik Green kertoo.

Greenin mukaan integraatio antaa mahdollisuuden parantaa asiakaskokemusta huomattavasti, sillä asiakkaat voivat helposti ja turvallisesti hallita auton toimintoja kotona tai matkalla millä tahansa Google Assistant -yhteensopivalla laitteella.

Volvon tavoitteena on, että Google Assistant -integraatio tukee yhtiön siirtymää pelkkien täyssähköautojen valmistajaksi, ja autonvalmistaja aikoo esitellä ominaisuuksia, joiden avulla asiakkaat voivat saavuttaa hiilipäästöjen täyden vähennyspotentiaalin Volvon täyssähköautoissa. 

Toiminnot otetaan käyttöön tulevina kuukausina asteittain Volvo -autoissa, joissa on Volvo Cars -sovellukseen ja Google Assistant -yhteensopivaan laitteeseen yhdistetty Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä, ja valituilla alueilla, joilla Google Assistant on saatavilla.

Toinen esimerkki Volvo Carsin ja Googlen kasvavasta yhteistyöstä on Googlen YouTube-palvelu, joka on tulossa kaikkiin Volvo -malleihin, joissa käytetään sisäänrakennettuja Googlen järjestelmiä.

YouTube on ensimmäinen videoalusta, jonka voi ladata Volvon autoihin Google Playn kautta. Tämä on lähtölaukaus videoiden suoratoistolle autoissa. 

Sähköautolla matkustettaessa varsinkin pidemmillä matkoilla voidaan joutua pysähtymään auton lataamista varten. Videotoiston ansiosta Volvon kuljettajat voivat lataustauon aikana katsoa uutisia, ohjelmia ja uusimpia videoita.

Volvo Cars palasi lokakuun lopussa Tukholman pörssiin yli 20 vuoden tauon jälkeen. Yhtiö on viime vuosina petrannut tulostaan katumaasturien suosion kasvun myötä. Yhtiötä ei pidä sekoittaa Tukholman pörssissä jo aiemmin listattuun Volvo Group -yhtiöön, joka valmistaa kuorma-autoja, busseja, maanrakennuskoneita sekä meri- ja teollisuusmoottoreita.

Volvo tavoittelee johtavaa asemaa nopeasti kasvavalla premium-sähköautojen markkinalla. Kilpailu on kuitenkin kova ja Tesla on tällä markkinalla kilpailijoitaan edellä. Myös saksalaiset automerkit ovat Volvo Carsille kovia kilpailijoita.

Volvo Cars aikoo olla tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä myydä maailmanlaajuisesti 1,2 miljoonaa autoa, joista vähintään puolet on täyssähköautoja. Vuoteen 2030 mennessä Volvo haluaa olla pelkkien täyssähköautojen valmistaja.

Lue myös tämä: Pörssiin listautuneen Volvo Carsin uusien lataushybridien ajoakut kootaan Suomessa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös