Kasvuosakkeet

Teleste kasvattaa ennätyksellistä tilauskantaansa – tärkeä uusi tilaus junaprojektiin

Telesten vahva tilauskanta antaa tukea lähivuosien tuloskasvulle.

Alstom on valinnut Telesten järjestelmätoimittajaksi merkittävään eurooppalaiseen junaprojektiin. Teleste suunnittelee ja toimittaa järjestelmiään Alstomille merkittävään eurooppalaiseen junaprojektiin.

Teleste kehittää ja myy tilaajaverkkolaitteita sekä toimii kaapeli- ja teleoperaattoreiden verkkojen palvelutoimittajana. Yhtiö tarjoaa tämän lisäksi videovalvontaan ja matkustajainformaatioon tarvittavia sovelluksia sekä ratkaisuja etupäässä julkisen sektorin asiakkaille ja raideliikenteeseen.

Sopimuksen kokonaisarvon odotetaan olevan noin 16-20 miljoonaa euroa.

Projektin toteutus alkaa välittömästi. Sarjatoimitusten odotetaan alkavan vuonna 2023 ja jatkuvan useita vuosia.

Sopimus sisältää useita Telesten informaatio- ja turvallisuusjärjestelmiä, mukaan lukien matkustajanäyttöjä ja niihin liittyviä ohjelmistoja, kuulutusjärjestelmän, paikkavarausjärjestelmän sekä videovalvontajärjestelmän. Järjestelmä toimii reaaliajassa operaattorin keskusjärjestelmien kanssa.

Inderesin analyytikko Atte Riikola kertoo, että Alstom on Telesten suurin asiakas matkustajainformaatioratkaisuissa. Inderesin näkemyksen mukaan tilaus kertoo Telesten hyvän aseman säilymisestä asiakkuudessa viime vuonna nähdyn suuren yritysjärjestelyn jälkeen, jossa Alstom osti Bombardierin junakalustoliiketoiminnan. Bombardier oli myös suuri asiakas Telestelle.

”Monivuotinen tilaus vahvistaa merkittävästi Telesten tilauskantaa (Q3’21: 96 MEUR) ja antaa tukea tulevien vuosien kasvuennusteillemme, mutta ei aiheuta tässä kohtaa ennustemuutoksia”, Riikola toteaa.

Inderes ennustaa Telesten oikaistuun liiketulokseen selkeää tasokorotusta lähivuosina, kun tilaajaverkkotuotteissa hajautetun verkkoarkkitehtuurin toimitukset käynnistyvät toden teolla. Inderes ennustaa, että oikaistu liikevoitto nousee vuonna 2021 6,9 miljoonaan euroon edellisvuoden 5,1 miljoonasta eurosta. Tänä vuonna Inderes odottaa Telesteltä jo 9,7 miljoonan euron oikaistua liikevoittoa.

”Globaalit komponenttien saatavuusongelmat ja materiaalien nousseet hinnat aiheuttavat kuitenkin lyhyellä tähtäimellä epävarmuutta ennustamamme tulosparannuksen suhteen”, Riikola toteaa.

Inderesin tämän vuoden ennusteilla Telesten P/E-kerroin on 13,9x ja EV/Ebit-kerroin 10,9x.

Telesten tammi-syyskuun liikevaihto oli 105 miljoonaa euroa, mikä oli lähes edellisvuoden tasolla. Oikaistu liiketulos nousi 4,9 miljoonaan euroon, kasvaen 29,5 prosenttia edellisvuodesta.

Teleste arvioi jatkuvien toimintojen vuoden 2021 liikevaihdon saavuttavan vuoden 2020 tason ja oikaistun liiketuloksen ylittävän vuoden 2020 oikaistun liiketuloksen. Vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 145,0 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 5,1 miljoonaa euroa.

Maailmanlaajuiset toimitusketjujen häiriöt ja komponenttien saatavuus ovat rajoittaneet Telesten tuotteiden toimituksia ja aiheuttavat epävarmuutta loppuvuoden toimituksiin korkeasta tilauskannasta huolimatta.

”Kolmannen vuosineljänneksen positiivisin asia oli vahvasti kasvaneet saadut tilaukset. Tilaukset kasvoivat tilaajaverkkotuotteissa sekä joukkoliikenteen informaatio- ja videovalvontaratkaisuissa. Näin ollen tilauskantamme kasvoi ennätystasolle. Sen sijaan neljänneksen liikevaihto laski vertailukaudesta kaikissa liiketoiminnoissa osittain komponenttien saatavuusongelmien, mutta myös asiakastoimitusten ajoitusten vuoksi”, Telesten toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara totesi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös