Talouden trendit

Destia alkaa kehittää sähköautojen langatonta latausta yhdessä israelilaisyrityksen kanssa

Sähköauton latausaseman asennus
Sähköauton latausaseman asennus. Kuva: Destia.

Sähköautoille latausinfrastruktuuria kehittävä Destia ja israelilainen Electreon tulevat testaamaan sähköautojen langatonta latausta Vantaalla.

Yhtiöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä ne tulevat aluksi testaamaan langatonta latausratkaisua integroimalla Electreonin langattoman järjestelmän kaupallisesti saatavilla olevaan sähköautoon. Näin sähköajoneuvoja käyttävät yritykset pääsevät kokemaan langattoman latauksen hyödyt käytännössä. 

Electreon on johtava sähköajoneuvojen langattomien latausratkaisujen toimittaja. Se tarjoaa kokonaisvaltaista latausinfrastruktuuria ja -palveluita jaetun, julkisen ja kaupallisen kaluston operaattoreiden ja kuluttajien tarpeisiin.

Yhtiön patentoitu induktiivinen teknologia lataa sähköautoja sekä liikkeessä että pysähdyksissä.  Se poistaa huolet toimintamatkoista, alentaa sähköautojen omistamisen kokonaiskustannuksia ja pienentää akkukapasiteettitarpeita – tehden siitä yhden ympäristön kannalta kestävimmistä, skaalautuvimmista ja houkuttelevimmista latausratkaisuista saatavilla tänään.

Electreon toimii kaupunkien ja kalusto-operaattoreiden kanssa latauspalvelualustalla, joka mahdollistaa julkisten, kaupallisten ja autonomisten kalustojen kustannustehokkaan sähköistyksen sujuvan ja jatkuvan toiminnan takaamiseksi. 

Langattomassa latauksessa ja sähköisissä tiejärjestelmissä eli teissä, joilla sähköajoneuvot voivat latautua ajon aikana, on paljon potentiaalia erityisesti ammattiliikenteelle. Sähköiset tiejärjestelmät voivat myös auttaa vähentämään liikenteen päästöjä ja nopeuttaa sähköajoneuvojen yleistymistä. 

“Langaton lataus sekä tiet ja varikkoalueet, joilla autot latautuvat ajon tai levon aikana, tarjoavat hienoja mahdollisuuksia erityisesti ammattiliikenteen harjoittajille. Langaton lataus voi parantaa tehokkuutta mahdollistamalla esimerkiksi rekkojen tai jakeluautojen latauksen samalla kun niitä lastataan tai taksien latauksen niiden liikkuessa taksijonossa asiakkaita odottaessa”, sanoo Jere Jokinen, Destian sähkölatausyksikön päällikkö, Destia. 

Jokisen mukaan teknologian testaus on ensimmäinen askel kohti sen käyttöönottoa.

Yhtiöt pitävät kaupalliseen yhteistyöhön siirtymistä tulevaisuudessa mahdollisena. Silloin Electreonin langatonta latausjärjestelmää ja siihen liittyviä huolto ja ylläpitopitopalveluita tarjottaisiin osana Destian sähköajoneuvojen latauspalvelua. 

Destia tarjoaa sähköajoneuvojen latausratkaisuja yrityksille ja ammattiliikenteenharjoittajille. Sen asiakkaita ovat muun muassa linja-autoyhtiöt, logistiikkayritykset, autonvalmistajat ja taksiyritykset. Destian kokonaispalvelu muodostuu sähköinfrastruktuurista, latauslaitteista ja niiden etähallinnasta sekä laitteiston ylläpidosta. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös