Kryptot

Eurooppalainen kaupunki tekee bitcoinista laillisen maksuvälineen

Kryptovaluutat Bitcoin ja Tether saavat virallisen maksuvälineen aseman Sveitsin italiankielisessä Luganon kaupungissa.

Lisäksi laillisen maksuvälineen aseman saa kaupungin oma kryptovaluutta LVGA.

Toisin kuin bitcoin, ovat tether ja LVGA niin sanottuja vakaavaluuttoja. Vakaavaluutan eli stable coinin arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan. Tetherin arvo on sidottu dollariin ja LVGA:n Sveitsin frangiin. Bitcoinin arvo suhteessa fiat-valuuttoihin määräytyy vapaasti markkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Lähikuukausien aikana käyttöön otettavilla kryptovaluutoilla Luganossa kansalaiset voivat jatkossa maksaa monia julkishallinnon maksuja, kuten veroja. Lisäksi kryptovaluutoilla voisi maksaa esimerkiksi pysäköintimaksuja ja ostaa tuotteita tai palveluja.

Sammalla Luganoon on tarkoitus luoda startup-yritysten keskittymä Tetherin kanssa yhteistyössä. Tether perustaa rahaston, jolla rahoitetaan lohkoketjuteknologiaan keskittyviä start up -yrityksiä Luganon alueella. Tether tarjoaa myös Luganon kaupungin yliopistoille ja tutkimuslaitoksille omaa toimiala-asiantuntemustansa.

Kaupungin tarkoitus on saattaa lohkoketjuteknologian ratkaisut käytäntöön fiat-valuuttoja vastaavalle tasolle, joka mahdollistuu esimerkiksi maksamiseen liittyvien sovellusten käyttöön ottamisen kautta.

Kryptovaluuttoihin erikoistunut analyytikko Henri Väkeväinen arvioi, että merkittävää tässä uutisessa on, että Bitcoinin salamaverkkoa pyritään hyödyntämään tämän maksujärjestelmän suunnittelussa.

”Salamaverkon hyödyntämistä maksujärjestelmää rakennettaessa pyritään ratkaisemaan etenkin Luganon kryptokaupungin skaalausongelmat”, Väkeväinen kirjoittaa Bittiraha-sivustolla.

Luganon kaupungin tiedotteessa Bitcoinin salamaverkkoa luonnehditaan merkittäväksi, skaalautuvaksi sekä vahvaksi järjestelmäksi, joka on samalla myös turvallinen, perustuu luottamuksettomuuteen ja mahdollistaa myös yksityisyyden. Myös Tether on tarkoitus ottaa käyttöön osaksi tätä maksujärjestelmää.

Väkeväisen mukaan Luganon tämänhetkiset suunnitelmat kuulostavat hyvin samanlaisilta mitä Coloradon osavaltiossa on suunnitteilla. Hänen mukaansa Coloradon osavaltioissa kryptovaluutoilla tehtävä verojenmaksu on tarkoitus ottaa käyttöön jo tänä kesänä.

”Coloradon osavaltion maksujärjestelmässä kryptovaluutat muunnetaan automaattisesti euroiksi, kun ne saadaan haltuun. Coloradossa ilmeisesti on tarkoitus mahdollistaa verojen maksaminen useammallakin kryptovaluutalla”, Väkeväinen kertoo.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös