Yritysuutiset

Kesko jatkaa vahvaa suorittamista – myynnin kasvu 6,8 prosenttia helmikuussa

Ukrainan kriisi ei näy Keskon myyntiluvuissa eikä näkymissä.

Kesko-konsernin myynti oli helmikuussa 2022 yhteensä 852 miljoonaa euroa ja se kasvoi 6,8 prosenttia edellisestä vuodesta. Myynnin vertailukelpoinen kasvu oli 6,9 prosenttia.

Päivittäistavarakaupan myynti oli helmikuussa 442 miljoonaa euroa ja se kasvoi 4,5 prosenttia. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille kasvoi 1,3 prosenttia. Myynti laski K-Citymarketin käyttötavarakaupassa. Kespron myynti kasvoi 21 prosenttia.

”Keskon myynti kasvoi helmikuussa päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kasvoi vertailukelpoisesti 18 % yritysasiakaskaupan kasvun ansiosta. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,5 %”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli helmikuussa 349 miljoonaa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 18 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi vertailukelpoisesti 19,2 prosenttia.

Autokaupan myynti sen sijaan laski ja se oli helmikuussa 62,6 miljoonaa euroa, jossa laskua oli 21,6 prosenttia. Myynnin kehitykseen vaikutti autojen heikentynyt saatavuus. Helmikuussa Suomessa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 19,2 prosenttia ja pakettiautoja 15,3 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Käytettyjen autojen kappalemääräinen myynti laski Suomen autokaupassa 10,2 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Kesko ei ole tehnyt päivitystä näkymiinsä Ukrainan sodan vuoksi.

Yhtiö ilmoitti tilinpäätöksen yhteydessä helmikuun alussa, että vuonna 2022 se odottaa vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 680-800 miljoonaa euroa, kun viime vuonna se oli 775 miljoonaa euroa.

Keskon liiketoiminnan näkymät ovat alkaneelle vuodelle kokonaisuutena myönteiset, yhtiö kertoi.

Sijoittajat ovat kuitenkin jo hieman epäileväisiä. Keskon osake on laskenut kuudessa kuukaudessa lähes 24 prosenttia eli melkein neljänneksen. Analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta osakkeelle on 29 euroa, mikä ylittää vain hieman tämän hetken 25,6 euron noteerauksen.

Lue myös tämä: Tämä digiyhtiö voi olla käänneyhtiö, jossa on analyytikon mukaan yli 160 prosentin nousuvara

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös