KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Tiesitkö? Lainojen yhdistäminen auttaa säästämään kuluissa

Lainojen yhdistaminen voi auttaa hoitamaan velat tehokkaammin. Mikä yhdistelylaina on ja miten se toimii?

Lainojen yhdistaminen voi auttaa hoitamaan velat tehokkaammin. Se saattaakin kuulostaa hyvin kätevältä, mutta ainoastaan jos löydät juuri tilanteeseesi sopivan lainan. Etsiessäsi parasta lainaa, jolla yhdistelet jo olemassa olevat, etsi erityisesti sellainen, jossa on alhaisin korko, tarpeitasi vastaava lainasumma, kohtuullinen ja toimiva takaisinmaksuaika sekä alhaiset kulut. 

Parhaat lainanantajat kannattaa valita seuraavien tekijöiden perusteella: todellinen vuosikorko, lainan määrä, kulut, saatavuus ja luotonmyöntöön vaaditut tiedot. Apuna tässä voi olla Lainaa Helposti, joka etsii juuri lainantarvettasi vastaavat lainanantajat, juuri kyseiset tekijät huomioon ottaen.

Mitä velkojen yhdistely on?

Yhdistelylaina on prosessi, jossa useat velat, usein esimerkiksi luottokorteista johtuvat, yhdistetään yhdeksi maksueräksi. Tämä helpottaa velkojen maksamista ja samalla saat seurattua velkojen määrää, sillä ne ovat niin sanotusti yhden lainan alla.

Mikä yhdistelylaina on ja miten se toimii?

Sen avulla voit yhdistää useita korkeakorkoisia velkoja yhdeksi uudeksi lainaksi, mieluiten sellaiseksi, jossa korko on alhaisempi. Maksat siis useita eri velkoja pois yhden lainan avulla. Näin ollen kuukausittaiset kulut pysyvät kontrollissa. Kun yhdistelylaina on hoidettu vastuullisesti, voi se auttaa säästämään koroissa ja muissa lainasta johtuvissa kuluissa – ja lopulta pääsemään lainastasi nopeammin eroon.

Miten se siis toimii? Lainojen yhdistämisen avulla lainaa haetaan sellainen määrä, joka nykyisistä veloista ollaan velkaa. Lainaa voidaan hakea useimmissa tapauksissa netin kautta, sillä yhdistelylainoihin harvoin tarvitaan takaajaa tai vakuutta. Kun hakemus on hyväksytty, vanhat velat siirtyvät uuden lainanantajan alaisuuteen ja kuukausittaiset maksut suoritetaan uudelle yhdistelylainalle.

Esimerkiksi eri luottokorteista johtuvat velat ovat sellaisia, jotka hoituvat yhdistelylainan avulla. Koska luottokorttien korkotaso on yleensä kaikista korkein eri luottotuotteita vertaillessa, voi lainojen yhdistelyn kautta saatu kuukausittainen säästö olla hyvinkin huomattava.

Miten valita paras lainanantaja?

Jo olemassa olevien velkojen järjestelylainan on hyvä olla sellainen, joka sopii budjettiisi ja auttaa samalla saavuttamaan tavoitteesi – eli velkojen poistamisen. Paras lainanantaja löytyy yksinkertaisesti vertailemalla millaisen koron, lainasumman ja laina-ajan he tarjoavat. Hyvä on kuitenkin huomioida, että luottoluokituksellasi on tässä suuri rooli, sillä se määrittää hyvin pitkälle millaisiin lainan ehtoihin voit olla oikeutettu.

Vertailemalla teet selkeää säästöä. Markkinoilla on kuitenkin hyvin monta eri toimijaa ja lainatuotetta, joten se saattaa olla hyvin aikaa vievää ja haastavaa. Vertailun avuksi kannattaakin ottaa lainoja vertaileva palvelu, kuten Lainaa Helposti, joka kilpailuttaa eri yhdistelylainat kerralla. Ilmaiseksi ja ilman velvoitetta sitoutumisesta.  

Paras vaihtoehto tilanteeseesi kannattaa selvittää seuraavien tekijöiden perusteella:

  • Todellinen vuosikorko. Määräytyy luottotietojesi ja muiden taloudellisten tekijöiden perusteella ja veloitetaan kuukausittain.
  • Lainan kustannukset. Vertaile kokonaiskustannuksia, mukaan lukien lainan kuukausittaiset kulut.
  • Lainanantaja. Lainaa myöntänyt taho voi esimerkiksi suorittaa maksut aiemmille luotonantajille puolestasi tai tarjota muita etuuksia.
Kommentoi
Ylös
>