Sijoitusideat

Analyytikko: Tässä ruotsalaisessa osakkeessa roima kasvuvara

Danske Bank antaa ruotsalaiselle Hexpolille selvästi tämän hetken markkinanoteerausta korkeamman tavoitehinnan.

Hexpol on ruotsalainen maailman johtava polymeeriyhdisteitä valmistava yhtiö. Yhtiön tuotteita ovat esimerkiksi kumiyhdisteet, lämpömuovattavat yhdisteet sekä teollisuuden tiivisteet ja polyuretaanipyörät- ja renkaat. Hexpolin tuotteita käytetään useilla toimialoilla, kuten autoteollisuudessa, rakentamisessa, terveydenhoidossa, energiateollisuudessa ja teollisuudessa.

Hexpolin myynti kasvoi 36 prosenttia tammi-maaliskuussa vertailukaudesta 5,2 miljardiin kruunuun. Liikevoitto nousi 10 prosenttia 0,78 miljardiin kruunuun edellisvuodesta.

Yhtiöllä oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä haasteita toimitus- ja raaka-aineketjujen hallinnassa, kuljetuksissa sekä energian ja raaka-aineiden hintojen nousuissa. Siitä huolimatta Hexpol onnistui kasvattamaan liikevoittoaan. Erityisen vahvaa oli kehitys amerikan mantereella.

Danske Bankin analyytikko Johan Dahl arvioi, että Hexpolin markkinaolosuhteet ovat toisella vuosineljänneksellä samankaltaiset kuin ensimmäisellä vuosineljänneksellä, ja ne korostavat Hexpolin liiketoiminnan sitkeyttä.

”Valuuttamarkkinoiden myötätuulen, korkeampien hintojen ja yritysostojen vuoksi odotamme vahvaa Q2-raporttia toimitusketjun turbulenssista huolimatta”, Dahl kertoo.

Danske Bank odottaa tasaisia Hexpolilta tasaisia volyymeja, koska kevyiden ajoneuvojen tuotannon maailmanlaajuinen lasku neljänneksellä liittyi pääasiassa Kiinaan, jossa Hexpol ei ole läsnä. Pankki ennustaa 38 prosentin topline-kasvua, jota vauhdittaa pääasiassa valuuttakurssit ja korkeammat hinnat.

Dahl toteaa, että Hexpolin osake on kummallisessa tilanteessa: osake treidaa noin 9x EV/EBIT-kertoimella vuoden 2023 ennustella. Siten arvostuskertoimet ovat ennätyksellisen alhaisia huolimatta siitä, että Hexpolin volyymit ovat nyt syklisesti alhaisia.

Danske Bank toistaa Hexpolin ostosuosituksen 12 kuukauden tavoitehinnalla 142 Ruotsin kruunua. Tavoitehinta ylittää roimasti tämän hetken 90,85 kruunun kurssinoteerauksen.

Kommentoi
Ylös
>