Yritysuutiset

Peliyhtiö Remedy antoi tulosvaroituksen – liiketulos laskee merkittävästi

Remedy alentaa vuoden 2022 liikevaihto- ja liiketulosnäkymiään.  

Remedy Entertainment alentaa näkymiään koskien vuoden 2022 liikevaihdon ja liiketuloksen kehitystä. Remedyn päivitettyjen näkymien mukaan Remedy arvioi yhtiön liikevaihdon säilyvän edellisvuoden tasolla ja liiketuloksen laskevan merkittävästi verrattuna vuoteen 2021. Vuonna 2021 Remedyn liikevaihto oli 44,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 11,4 miljoonaa euroa.  

Aiemmin toukokuussa Remedy oli odottanut liikevaihtonsa kasvavan ja liikevoiton olevan alhaisemmalla tasolla kuin vuonna 2021.

Yhtiön mukaan näkymien alentaminen johtuu ennakoitua pienemmästä pelirojaltien määrästä vuonna 2022 sekä yhtiön päätöksestä ottaa lisäaikaa koodinimeä Vanguard kantavan peliprojektin toteuttamiseen, jotta peli saadaan toteutettua Remedylle tunnusomaisen korkean laatutason täyttävällä tavalla.

Nämä muutokset aiheuttavat sovittujen kehitysmaksujen osittaisen siirtymisen tuleville tilikausille, millä on suora vaikutus vuoden 2022 liikevaihtoon ja liiketulokseen. Muutokset eivät vaikuta koodinimeä Vanguard kantavasta pelistä saatavien kehitysmaksujen kokonaismäärään, vaan ainoastaan niiden ajoitukseen.

”Remedyllä on työn alla yhtä aikaa viisi maailmanluokan peliä, ja kykymme kehittää näitä pelejä on vahvempi kuin koskaan ennen. Moniprojektimalliin siirtymisen myötä olemme oppineet, että on parempi pitää pelihankkeet aikaisemmassa kehitysvaiheessa pidempään kuin aikaisemmin. Tämän hyöty on se, että peliprojektin tiimikoko ja siten myös kustannukset pysyvät pienempinä ja annamme tiimeillemme niiden tarvitseman ajan suunnitella, valmistella ja testata pelin keskeiset asiat ennen kuin peliprojekti siirtyy isompaa tiimikokoa vaativiin kehitysvaiheisiin. Näin tuemme sekä pelien korkeaa laatutasoa, että kustannustehokasta pelikehitystä”, sanoo Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala.

Remedy on päättänyt pitää koodinimeä Vanguard kantavan pelin pidempään nykyisessä proof-of-concept -vaiheessa ja myös lykätä tiimin isompaa kasvattamista vuoden 2023 puolelle. Virtalan mukaan tämä siirtää tuloja vuodelta 2022 vuodelle 2023, jonka vuoksi yhtiö arvioi liikevaihdon vuonna 2022 säilyvän edellisvuoden tasolla ja liiketuloksen laskevan merkittävästi verrattuna vuoteen 2021.

Tammi-maalisuussa Remedyn liikevaihto oli 12,7 miljoonaa euroa ja kasvua tuli 56 prosenttia vertailukauteen verrattuna. Liikevoitto nousi edelliskauden -0,2 miljoonasta eurosta 2,8 miljoonaan euroon.

Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna aiempaa
suurempien kehitysmaksujen ansiosta. Koodinimiltään projekti Condor ja projekti Vanguard sekä äskettäin julkistettu Max Payne 1&2 remake -projekti tukivat liikevaihdon kasvua vertailujaksoon verrattuna. Lisäksi
Alan Wake 2 -pelin kehitysmaksut kasvoivat edellisvuodesta. Pelirojaltit koostuivat pääosin Control-pelin
myynnistä, joka pieneni odotusten mukaisesti edellisvuodesta.

Remedy julkaisee puolivuotiskatsauksensa 12.8.2022. Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei kommentoi taloudellista kehitystään tarkemmin ennen puolivuotiskatsauksen julkistamista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös