Tiedotteet

Valmet investoi puristinhuopatuotantoon Suomessa

Valmet puristinhuopatuotanto

Valmet jatkaa puristinhuopatuotantonsa kehittämistä ja investoi uusiin huopien tuotantokoneisiin ja -laitteisiin Tampereella.

Investointi sisältää uuden esineulauslinjan ja neulauskoneen. Investoinnin arvo on noin 18 miljoonaa euroa. 

”Tavoitteemme on olla alan modernein, tehokkain ja vastuullisin puristinhuopatuotantoyksikkö. Palvelemme kartonki-, paperi-, sellu- ja pehmopaperiteollisuuden asiakkaitamme puristinhuovilla, jotka täyttävät korkeat laatu- ja suorituskykyvaatimukset”, sanoo Tero Kokko, Valmetin Kudokset-liiketoimintayksikön johtaja.

Kokon mukaan vastuullisuus on Valmetille erittäin tärkeää.

” Olemme jo 90-luvulta lähtien kierrättäneet omassa tuotannossamme syntyvää haaskiota, mikä tukee kestävää kehitystä. Esimerkiksi hahtuvan valmistuksessa syntyvää ylijäämää hyödynnetään uusiin huovan harsokerroksiin. Suurin osa muista puristinhuopatuotannon sivuvirroista kierrätetään mm. polyamidirakeiksi. Lisäksi tutkimme ja testaamme jatkuvasti laboratoriossamme uusia ympäristöystävällisempiä lankoja ja muita raaka-aineita käytettäväksi valmistuksessamme”, sanoo Tero Kokko.

Valmet on valmistanut puristinhuopia Tampereella vuodesta 1882.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös