Yritysuutiset

Tulikivi antoi positiivisen tulosvaroituksen – osake jatkaa jyrkkää nousua

Vuolukiven jalostaja ja varaavien tulisijojen valmistaja Tulikivi jatkaa kasvutiellä.

Aiemmin huhtikuun alussa julkaistussa ohjeistuksessa vuodelle 2022 Tulikivi oli ennustanut liikevaihtonsa kasvavan ja vertailukelpoisen liiketuloksen paranevan vuoteen 2021 verrattuna.

Tulikivi nostaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton ja liikevaihdon kehityksestä. Vuoden 2021 liikevaihto oli 33,5 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liiketulos oli 2,7 miljoonaa euroa. Uuden arvion mukaan vuoden 2022 liikevaihdon yhtiö arvioi olevan 38-42 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan paranevan selvästi vuoteen 2021 verrattuna. 

Näkymien nostamiseen vaikuttaa poikkeuksellisen hyvänä jatkunut tilausvirta viennistä ja kotimaasta.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Tulikiven vertailukelpoinen liiketulos nousi vertailukauden 0,0 miljoonasta eurosta 0,3 miljoonaan euroon. Yhtiötä seuraava analyysitalo Inderes odotti Tulikiveltä 0,2 miljoonan euron vertailukelpoista liiketulosta.

Positiivista vertailukelpoista liiketulosta voi pitää onnistumisena, sillä Tulikiven liiketoiminnassa ensimmäinen vuosineljännes on tyypillisesti kausiluontoisesti tappiollinen ajanjakso.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen kertoo, että yhtiön tilausvirta kasvoi 39 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä, ja tulisijojen kysyntä oli poikkeuksellisen vahvaa Keski-Euroopassa.

”Voimakkaasti kohonneet lämmitysenergian hinnat ja energian saatavuuteen sekä kotien huoltovarmuuteen liittyvät epävarmuudet lisäsivät kuluttajien kiinnostusta vaihtoehtoisen lämmitysjärjestelmän, kuten tulisijan, hankintaan. Lisäksi Covid-19-pandemia on lisännyt kuluttajien kiinnostusta remontointiin, loma-asuntoihin sekä pientaloasumiseen niin kotimaassa kuin vientimaissa, mikä heijastui positiivisesti kaikkien tuoteryhmien kysyntään”, Vauhkonen kertoo

Vauhkosen mukaan myynnin kasvun taustalla oli myös Tulikiven pitkäjänteinen työ digitaalisen myynnin kehittämisessä, uudistettu tulisijojen saneerauskonsepti, sekä jakelukanavien suoraviivaistaminen joillakin vientimarkkinoilla.

Tulikiven osake nousi keskiviikkona 5,3 prosenttia. Osake on kivunnut yhdessä kuukaudessa peräti 74 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>