Yritysuutiset

Huhtamäki jatkaa väkivahvaa suorittamista

Pakkausvalmistaja kasvaa häikäisevällä vauhdilla vaikeassa markkinatilanteessa. Sijoittajat palkitsivat vahvan tulosraportin.

Huhtamäki on yksi nopeimmin kasvavista pakkausyhtiöistä. Se hyötyy kolmesta globaalista trendistä: kehittyvien markkinoiden kasvusta, siirtymisen muovista paperiin sekä kotona syötävän noutoruoan suosion kasvusta.

Kolmannella vuosineljänneksellä jatkui sama vakuuttava kasvu kuin toisellakin vuosineljänneksellä. Liikevaihto kasvoi melkein samaa vauhtia suhteessa vertailukauteen ja liikevoiton kasvukin oli samaa luokkaa.

Molemmilla tuloskausilla Huhtamäki onnistui lyömään analyytikoiden konsensusodotukset.

Yhtiön heinä-syyskuun liikevaihto kasvoi 31 prosenttia 1,18 miljardiin euroon, kun se vertailukaudella oli 896 miljoonaa euroa.

Oikaistu liikevoitto nousi viime vuoden 76 miljoonasta eurosta 101 miljoonaan euroon. Oikaistu osakekohtainen tulos puolestaan nousi 0,59 euroon viime vuoden 0,50 eurosta. Analyytikoiden konsensusodotus oli 95 miljoonan euron oikaistu liikevoitto.

Odotettua kovempi tuloskehitys oli mannaa sijoittajille ja Huhtamäen osake kipusi perjantaina 7,1 prosenttia.

Toimitusjohtaja Charles Héaulmé kertoo, että yhtiön liiketoiminta kehittyi hyvin vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä edelleen jatkuvista epävakaista markkinaolosuhteista huolimatta.

”Inflaatio pysyi korkeana ja se vaikuttaa kustannuseriimme, joskin joidenkin kustannuserien hinnoissa on tällä hetkellä nähtävissä varovaisia merkkejä tasaantumisesta”, toimitusjohtaja toteaa.

Energiamarkkina on Huhtamäelle puolestaan edelleen haastava – varsinkin Euroopassa.

Liikevaihdon 31 prosentin kasvua voi pitää suurena onnistumisena, sillä Huhtamäen markkinatilanne oli edelleen haastava. Héaulmén mukaan haasteet johtuivat muassa Kiinan koronapandemiaan liittyvistä sulkutoimenpiteistä ja joissain kategorioissa nähdyn kysynnän heikentymisestä.

Syyskuun alussa Huhtamäki sai päätökseen Venäjän toimintojen myynnin.

”Myynnin seurauksena kirjasimme 37,5 miljoonan euron voiton, ja myynti auttoi vähentämään nettovelkaa 143 miljoonalla eurolla toisen vuosineljänneksen loppuun verrattuna. Venäjän toimintoja ei enää raportoida talousluvuissamme syyskuusta lähtien”, Héaulmé toteaa.

Huhtamäki näkee jatkossakin merkittäviä kasvumahdollisuuksia, Héaulmé kertoo.

”Keskitymme edelleen innovaatioihin ja teknologisiin kyvykkyyksiin kehittääksemme kestäviä pakkausratkaisuja. Innovaatioihin ja teknologiaan panostamisen ansiosta meillä on kehitteillä useita vastuullisia tuoteinnovaatioita. Investointimme painottuvat yhä enemmän sileisiin, muotoonpuristettuihin kuitutuotteisiin sekä kierrätettäviin joustopakkauksiin. Syyskuussa aloitimme kumppanuuden Emerald Technology Venturesin kestävän kehityksen pakkausrahaston kanssa päästäksemme kiinni seuraavan sukupolven innovaatioihin niiden varhaisessa vaiheessa.”

Huhtamäki ei tehnyt muutoksia vuoden 2022 näkymiin.

Konserni odottaa liiketoimintaedellytysten paranevan vuodesta 2021, vaikka toimintaympäristössä on edelleen epävakautta. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta, ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Kommentoi
Ylös
>