Yritysuutiset

Verkkokauppa.com antoi tylyn tulosvaroituksen – koko vuoden liiketulos romahtaa

Verkkokauppa.com laskee vuoden 2022 tulosohjeistustaan ja antaa ennakkotietoja vuoden kolmannen neljänneksen taloudellisesta kehityksestä.

Odotettua hiljaisempi kuluttajakysyntä heikentää yhtiön vuoden viimeisen neljänneksen näkymiä.

Verkkokauppa.comin toimintaympäristö on jatkunut haastavana. Yhtiön mukaan inflaation kiristyminen ja korkojen nousu ovat heikentäneet kuluttajien ostovoimaa. Kuluttajien luottamus on kaikkien aikojen matalimmalla tasolla ja syyskuussa inflaatio kiihtyi edelleen.

Verkkokauppa.comin mukaan kuluttajien harkinnanvaraisten ostosten tekeminen on vähentynyt, mikä näkyy aikaisemmin arvioitua voimakkaampana kuluttajakysynnän heikkenemisenä sekä kiristyneenä hintakilpailuna. Lisäksi yritysmyynnin kasvu on hidastunut.

Tämän toimintaympäristön, kysynnän ja kustannusten kehityksen valossa Verkkokauppa.com arvioi liikevaihdon ja liikevoiton jäävän aiemmasta arviosta.

Uuden tulosohjeistuksen mukaan Verkkokauppa.com odottaa liikevaihdon olevan 530–560 miljoonan euron välillä, kun viime vuonna se oli 575 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö odottaa olevan olevan 5–9 miljoonan euron välillä, kun vuosi sitten se oli 20,4 miljoonaa euroa.

Aiemmin heinäkuussa Verkkokauppa.com oli arvioinut liikevaihdon olevan 530–570 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 8–14 miljoonan euron välillä.

Verkkokauppa.com julkisti myös alustavia avainlukuja kolmannesta vuosineljänneksestä. Tuloskehitys on jäänyt puoleen viime vuodesta.

Yhtiön vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihto laski 2,3 prosenttia vertailukaudesta ja oli 138 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 2,1 miljoonaa euroa. Viime vuonna kolmannella vuosineljänneksellä vertailukelpoinen liikevoitto oli 4,7 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös