Sijoitusuutiset

Vuoden 2022 sijoittaja nousi velkakierteestä oman taloutensa hallintaan

Päivi Rantanen Vuoden Sijoittaja
Päivi Rantanen on valittiin SijoittajaMessuilla vuoden 2022 sijoittajaksi.

Vuoden Sijoittaja 2022 on Päivi Rantanen ja Vuoden Sijoitusteko 2022 Mamma Betalar -podcast.

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittajat on palkittu SijoittajaMessuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä 3.–31. lokakuuta, johon tänä vuonna yksilöityjä ääniä tuli yhteensä 2 082 kappaletta.

Vuoden Sijoittaja -kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo viidettä kertaa.

Vuoden Sijoittaja 2022 -voittajaksi nousi vahvalla 38,7 prosentin äänipotilla velkakierteestä sijoittajaksi selviytynyt kotiäiti Päivi Rantanen. Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittajaksi 37,7 prosentin äänipotilla kiiri Natalia Salmelan ja Jasmin Hamidin vetämä Mamma Betalar -podcast.

Rantanen kommentoi voittoaan Instagram-tilillään.

Finalistit yleisöäänestykseen valitsi alkusyksystä 2022 tuomaristo, johon kuuluivat Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, Vuoden Sijoittaja 2021 Jukka Lepikkö ja Vuoden Sijoitusteko 2021 TATin Sijoittajakoulua edustava TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

”Tänä vuonna Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -voittajia yhdistää taloudellinen tasa-arvo ja perheiden talousasioista puhuminen. Vaikka olisi itsensä lisäksi huollettavana myös muita, silti voi säästää ja sijoittaa. Voittajat ovat rikkoneet myyttejä siitä, että suomalainen ei rahasta puhu tai että varoja käytettäisiin vasta eläkkeellä. Säästöistä ja sijoituksista saa myös nauttia”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Kisassa mukana kokeneita sijoittajia

Tuppuraisen mukaan ilmapiiri on nyt hyvin erilainen kuin edellisten vuosien kilpailujen aikaan.

”Osakemarkkinat ovat laskeneet, energiakriisi kurittaa kuluttajia ja inflaatio on ennätyksellisellä tasolla. Kilpailussa oli mukana tänä vuonna erityisen kokeneita sijoittajia ja tahoja, jotka ovat auttaneet suomalaisia vaurastumaan ja kiinnostumaan taloudesta pitkällä tähtäimellä.”

Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen kertoo, että esikuvia tarvitaan aina. Hänen mielestään Suomessa Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko ovat nostaneet esiin mielenkiintoisia nimiä ja sijoitusmaailman tekoja, joista kannattaa tietää.

”Tavallisen sijoittajan kannalta Vuoden Sijoittajissa on aina ollut mielenkiintoista se, miten hyvinkin erilaisilla strategioilla voi pärjätä, kunhan pysyy uskollisena omalle näkemykselleen ja tekee asioita kurinalaisesti pitkällä aikajänteellä. Vuoden Sijoittajat ovat osanneet kertoa tekemisistään muillekin”, Sihvonen toteaa.

Palkittu Päivi Rantanen selviytyi velkakierteestä

Vuoden Sijoittaja 2022 -finalistit olivat Jarmo FrimanMarja-Leena HaapanenSven-Eric ”Svenne” HolmströmLeena NiemistöPäivi Rantanen ja Johannes Sippola.

Rantanen on viiden lapsen kotiäiti, joka kertoo selviytymistarinaa velkakierteestä taloudelliseen tasapainoon. Päivin taloudenhallinta ja säästäväinen elämäntyyli on innostanut tuhansia perheenäitejä tarkastelemaan omaa talouttaan ja sijoittamaan.

Vuonna 2021 Päivi säästi 10 000 euroa perhevapailla ja samaan aikaan aloitti sijoittamisen.

”Voitto merkitsee minulle arvostusta tekemästäni työstä rahapuheen parissa Instagramissa @kolmiokuudelle-tilillä. On palkitsevaa huomata, miten päivittäin innostan seuraamaan kulutusta, pohtimaan rahankäyttöä, miettimään mitä se mahdollistaa. Sijoittamalla vielä enemmän”, Rantanen kertoo.

Vuoden Sijoittaja 2022 -tittelillä Rantanen on saavuttanut paljon näkyvyyttä. Tätä hän aikoo hyödyntää herättelemällä ihmisiä tutustumaan omiin numeroihinsa. Omalla esimerkillään hän haluaa näyttää, että muutos todellakin on mahdollista.

”Pienillä päivittäisillä valinnoilla voi saavuttaa jotain suurempaa. Sijoittaminen on ihan meille kaikille, myös viiden lapsen kotiäidille. Miksei siis sinullekin?”, Rantanen toteaa.

Päivin rahamatkaa voi seurata Instagramissa @kolmiokuudelle-tilillä.

Vuoden Sijoitusteko 2022 edistää taloudellista tasa-arvoa

Vuoden Sijoitusteko 2022 -finalistit olivat Mamma Betalar -podcastMihin Sitä Säästäis? -media, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Omistajuuden professuuri ja Yle Pörssipäivä -podcast.

Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittaja Mamma Betalar -podcastin missiona on edistää etenkin naisten taloudellista tasa-arvoa. Podissa näyttelijä Jasmin Hamid sekä yrittäjä Natalia Salmela paneutuvat ruuhkavuosien pyhään kolminaisuuteen: työhön, perheeseen ja rahaan.

Mamma Betalar on yksi Suomen kuunnelluimpia podcasteja, joka tuo sijoitus- ja rahateemat ymmärrettävässä muodossa suoraan kuuntelijan korviin.

”Mamma Betalar perustettiin edistämään taloudellista tasa-arvoa, joten Vuoden Sijoitusteko 2022 -voitto vahvistaa käsityksemme siitä, että lasikattoja rikkovaa rahapuhetta yhä tarvitaan. Työmme ei suinkaan ole valmis, vaan vasta alkanut! Jos työelämässä naisen euro on 84 senttiä, niin pääomatuloissa se on vain 44 senttiä. Haluamme nähdä, että vielä meidän elinaikanamme tämä lukema tasoittuisi ja vaurauden sekä sijoittamisen tilastoissa nainen ei enää olisi harvinaisuus. Toivomme myös, että mahdollisimman moni nainen ottaisi omat raha-asiansa jokapäiväiseksi rutiiniksi ja aloittaisi sijoittamisen”, sanovat Natalia Salmela ja Jasmin Hamid.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Olitpa sitten kokenut sijoittaja tai ensimmäistä indeksirahastosijoitustasi tekevä aloittelija, voit aina tähdätä hieman korkeammalle.

Katso miten

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös