Listaamattomat yhtiöt

Nokia-puhelinten valmistaja HMD Global siirtää valmistuksen takaisin Eurooppaan

HMD Global on ensimmäinen suuri globaali älypuhelintoimittaja, joka aloittaa laitevalmistustaan Euroopassa.

HMD Global kertoi perjantaina käynnistävänsä ensimmäisen vaiheen älypuhelimien valmistuksen ja testauksen tuomisesta Eurooppaan. Vahvistaakseen tietoturvallisuutta, HMD Global kehittää kyvykkyyksiä ja prosesseja tuodakseen 5G-älypuhelimien tuotantoa Eurooppaan vuoden 2023 aikana.

HMD suunnittelee ja markkinoi älypuhelimia ja perinteisiä puhelimia sekä laajenevaa palvelutarjontaa. HMD on Nokia-puhelinten ja -tablettien ainoa lisenssinhaltija. Nokia on Nokia Oyj:n rekisteröity tavaramerkki. 

EU:n tuotantoa ja testausta koskevien tiukkojen ehtojen mukaisesti HMD Global tarjoaa asiakkaille tietoturvatakuun räätälöityjen ohjelmistojen ja suojausominaisuuksien avulla, yhteistyössä useiden IT-tietoturvakumppaneiden kanssa.

”Kerromme innoissamme ensimmäisestä askeleesta matkallamme kohti 5G-älypuhelimien valmistuksen tuomista Eurooppaa. Nokia-brändillä on upea historia Euroopan markkinoilla, ja tällä siirrolla jatkamme asemamme vahvistamista ainoana suurena eurooppalaisena älypuhelintoimittajana”, kertoo Jean-Francois Baril, HMD Globalin perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. 

Barilin mukaan HMD:n tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu lisäinvestointeja ohjelmistojen tietoturvaan, jotta yhtiö voi tarjota räätälöityjä ohjelmistoja ja tietoturvaominaisuuksia suoraan asiakkaille.

Uusi kehityssuunta on jatkoa HMD Globalin sitoutumiselle turvalliseen ja läpinäkyvään toimintaan Euroopassa. Vuodesta 2019 lähtien HMD Globalin kaikki asiakas- ja yritystiedot on käsitelty Suomessa ja tallennettu Suomessa sijaitseville palvelimille.

Samalla HMD julkisti myös ensimmäisen Nokia-älypuhelin, joka on suunniteltu omatoimisesti korjattavaksi. Yhteistyössä iFixitin, maailmanlaajuisen korjausyhteisön, kanssa toteutetuilla korjausoppailla, työkaluilla ja varaosilla käyttäjä voi helposti itse korjata Nokia G22 -puhelimen vaurioituneen näytön, taipuneen latausportin tai vaihtaa akun uuteen.

Nokia G22 on suunniteltu pitkäikäiseksi älypuhelimeksi – sen akku säilyttää kapasiteettinsa 800 latauskertaa, ja laite sisältää kahden vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset, kolmen vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja kolmen vuoden takuun. 

Kommentoi
Ylös
>