Yritysuutiset

Kesko lanseeraa osakkeenomistajilleen tarkoitetun Plussa-kortin

Keskon osakkeenomistajien määrä on kasvanut voimakkaasti. Kauppaketju yrittää houkutella omistajat kanta-asiakkaikseen.

K-Plussa on Suomen laajin kanta-asiakasohjelma ja sen piiriin kuuluu noin 3,3 miljoonaa suomalaista. Nyt Kesko yhdistää kanta-asiakkuuden ja osakeomistajuuden.

Uuden Omistajan K-Plussan myötä yhtiö tarjoaa jatkossa Keskon osakkeita omistaville Plussa-asiakkaille vaihtoehtoisen tavan päästä K-ryhmän parhaille asiakkaille myönnettävien etujen piiriin.

Omistajan K-Plussaan voivat liittyä sellaiset Plussa-asiakkaat, joiden henkilökohtaiset Plussa-kortille kirjatut ostot K-ryhmän kaupoista ovat edeltävän vuoden ajalta vähintään 3 000 euroa, ja jotka omistavat lisäksi vähintään 100 kappaletta Keskon osakkeita. Omistajan K-Plussaan liittynyt henkilö ja tämän kotitalous saavat käyttöönsä K-ryhmän Parhaan Asiakkaan edut, joihin kuuluu muun muassa räätälöityjä henkilökohtaisia etuja K-ruokakaupoissa.

Ilman osakeomistusta samat edut saa käyttöönsä, jos asiakastalouden ostot K-ryhmän kaupoista ylittävät vuoden aikana 6 000 euroa.

Keskon kotimaisten osakkeenomistajien määrä on viime vuosina kasvanut vauhdilla: vuonna 2022 määrä nousi 27 prosentilla ja helmikuun 2023 lopussa kotimaisia omistajia oli jo ennätykselliset 87 113.

”Haluamme Omistajan K-Plussan avulla tehdä omistuksen näkyvämmäksi ihmisten arjessa ja kannustaa osakkeenomistajiamme keskittämään ostoksiaan K-ryhmän kauppoihin tarjoamalla heille hyviä henkilökohtaisia etuja”, toteaa Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola.

Plussa-pisteiden kertymisen ja jo olemassa olevien Plussa-etujen lisäksi K-ryhmän Parhaat Asiakkaat saavat lisäetuja K-ryhmän kaupoista ja yhteistyökumppaneilta, henkilökohtaisempaa palvelua sekä mahdollisuuden vaihtaa Plussa-rahaa ja Finnair Plus -palkintopisteitä keskenään. Nämä asiakkaat saavat myös enemmän henkilökohtaisia OmaPlussa-etuja K-ruokakaupoista.

Kauppaketjun Plussa-jäsenet saavat ostoksistaan Plussa-pisteitä jokaista käytettyä euroa kohden. Lisäksi asiakas voi ansaita palkintopisteitä kuukauden aikana tekemistään ruokaostoksista. Kuukauden lopuksi kaikki pisteet lasketaan yhteen ja muutetaan Plussa-rahaksi. Edellisen kuukauden Plussa-raha on käytettävissä seuraavan kuukauden alussa kaupan maksupäätteellä.

Myös Keskon kilpailijoilla S-ryhmällä ja Lidlillä on omat kanta-asiakasohjelmansa.

2 kommenttia
  • Plussa sanoo:

    Panostetaan asiakassegmenttiin, jolle kalliit hinnat eivät ole ongelma. Nykyisin K-ryhmän hinnoittelu on sekavaa ja välillä aika törkeetä. Ilman kaikkien hintojen tarkistusta ei kovin isoja ostoksia uskalla tehdä.

  • Bruh sanoo:

    Opiskelijana joka omistaa Keskoa ja asioi S-kaupassa, tämä ohjelma ei minusta kyllä Keskon asiakasta tee tuon Plussa-ehdon vuoksi. Ei oo fresh.

  • Ylös
    >