Tiedotteet

Pörssiyhtiö Partneraan kuuluva Due2Energy hakeutuu yrityssaneeraukseen

Partnera-konserniin kuuluva Due2Energy Oy ja sen tytäryhtiöt KPA Unicon Group Oy ja KPA Unicon Oy hakeutuvat yrityssaneeraukseen.

Due2Energy Oy:n, KPA Unicon Group Oy:n ja KPA Unicon Oy:n ylimääräiset yhtiökokoukset ovat tänään 13.3.2023 päättäneet yrityssaneerausmenettelyyn hakeutumisesta. Hakemukset on jätetty Oulun käräjäoikeudelle.

KPA Unicon ja sen omistajat arvioivat, että yrityssaneeraus mahdollistaa KPA Uniconin toimitusvaikeuksissa olevien projektien vastuiden ja velkojen uudelleen järjestelyn ja erilaisten strategisten vaihtoehtojen arvioimisen. KPA Unicon pyrkii jatkamaan liiketoimintaansa ja palvelemaan asiakkaitaan normaalisti myös yrityssaneerauksen aikana.

Partnera omistaa Due2Energy Oy:stä 70 prosenttia ja Prounicon Service Oy 30 prosenttia. KPA Unicon Group Oy ja KPA Unicon Oy ovat täysin omistettuja Due2Energy Oy:n tytäryhtiöitä.

Partnera on 3.3.2023 julkaistussa tilinpäätöstiedotteessaan kertonut, että KPA Uniconin tilanne on maksuvalmiuden osalta heikko, ja että sen rahoitukseen liittyy olennaista epävarmuutta, mikä saattaa vaikuttaa toiminnan jatkuvuuteen. Partnera on myös tiedottanut, että se tutkii strategisia vaihtoehtoja omistukselleen yhtiössä.

KPA Uniconin liiketoiminnan kehitystä ovat heikentäneet toimitusvaikeudet pitkään jatkuneissa kansainvälisissä kokonaisprojektitoimituksissa. Projektien edistämistä ovat haitanneet koronapandemian aiheuttamat matkustusrajoitukset ja kustannusten nousu. Toimitusvaikeuksista johtuvien viivästymisten ja Tanskan projektin peruuntumisen vuoksi KPA Uniconin käyttöpääoman tarve on kasvanut ja johtanut heikkoon maksuvalmiuteen.

KPA Uniconin tilanteella ei ole vaikutusta Partnera-emoyhtiön toiminnan jatkuvuuteen. KPA Uniconin liiketoimintaan liittyvien epävarmuuksien vuoksi Partnera ei anna toistaiseksi näkymiä vuodelle 2023.

Partnera-konsernin liikevaihto tilikaudella 2022 oli 85,4 (78,2) miljoonaa euroa. Foamit Groupin osuus liikevaihdosta oli 45,7 (30,6) miljoonaa euroa ja KPA Uniconin osuus liikevaihdosta oli 39,7 (47,6) miljoonaa euroa. Foamit Groupin käyttökate oli 6,5 (6,6) miljoonaa euroa ja KPA Uniconin käyttökate -8,5 (4,6) miljoonaa euroa. Suluissa esitetyt luvut viittaavat vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon.

KPA Unicon toimitusvaikeuksien lisäksi Ukrainassa käytävä sota kasvatti KPA Uniconin Venäjän tytäryhtiöön liittyvää luottotappioriskin todennäköisyyttä ja Partnera kirjasi tilikauden 2022 lopussa KPA Uniconin liiketoimintaan liittyen yhteensä 18,0 miljoonan euron arvosta alaskirjauksia ja varaumia. KPA Uniconin konserniyhtiöiden pääomia vahvistettiin konvertoimalla lainoja ja luottolimiittejä osakkeiksi ja pääomalainoiksi omistusosuuksien suhteessa.

Partnera on omistaa kestävää kehitystä edistäviä yrityksiä muun muassa kiertotalous- ja energiatoimialoilla. Yhtiö on listattu First North -markkinapaikalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös