Kasvuosakkeet

Teknologiayhtiö Teledyne on analyytikoiden suosikki

Makrotalouden huolista huolimatta amerikkalaisen teknologiayhtiön kasvunäkymät ovat hyvät.

Markkinoilla vallitsee nyt synkähkö tunnelma Kiinan hiipuvan kasvun, maan kiinteistömarkkinoiden huolien sekä deflaation vuoksi. Yhdysvalloissa ja Euroopassa huolena ovat edelleen korkeana pysyvä inflaatio ja korkea korkotaso.

Kuitenkin Yhdysvalloissa inflaatio on hidastumassa, työttömyys on edelleen alhainen ja toisen neljänneksen tuloskausi sisälsi paljon positiivisia yllätyksiä.

Goldman Sachsin osakestrategi David Kostinin mielestä se on merkki siitä, että Yhdysvallat saattaa olla valmis nousuun. Aiheesta kertoo analyytikkoja ja osakkeita rankkaava TipRanks-sivusto.

”Yhdysvaltain kestävän talouskasvun, joka on myyntimallimme tärkein muuttuja, pitäisi tukea S&P 500:n liikevaihdon kasvua vuonna 2023. Goldman Sachsin ekonomistit ennustavat Yhdysvaltojen BKT:n reaalikasvuksi 2,1 prosenttia vuonna 2023, kun konsensusarvio on 1,6 prosentin kasvu, mikä selittää osittain konsensusta korkeamman myynnin kasvuennusteemme”, kostin kirjoittaa pankin sijoittajakirjeessä.

Teledynen osakekohtaisen tuloksen (EPS) kasvu vuosittain.

Kostinin mukaan Goldman Sachsin ekonomistit antavat vain 20 prosentin todennäköisyyden sille, että Yhdysvaltain talous ajautuu taantumaan seuraavan 12 kuukauden aikana, kun mediaaniennustajan todennäköisyys on 54 prosenttia.

Tämän myönteisen tunnelman vuoksi Goldman Sachsin analyytikot ovat viime aikoina nostaneet useiden osakkeiden suosituksia.

Kalifornialaisyhtiöllä vahva markkina-asema

Yksi jättipankin suosikkiosake on nyt Teledyne Technologies (TDY).

Teledyne on insinööritoimisto, joka tuottaa teknologiaratkaisuja teollisuuden kasvumarkkinoille. Yritys valmistaa esimerkiksi digitaalisia kuvantamisantureita, kamerajärjestelmiä, seuranta- ja valvontalaitteita, lentokoneiden tiedonhallintajärjestelmiä sekä satelliittiviestintäjärjestelmiä.

Yhtiö toimii neljällä toimialalla, jotka ovat instrumentointi, digitaalinen kuvantaminen, tekniset järjestelmät sekä ilmailu- ja puolustuselektroniikka. Sen tuotesarjat ovat löytäneet tiensä moniin eri sovelluksiin.

Teledynen pääkonttori sijaitsee Kaliforniassa, mutta sillä on toimintaa myös Kanadassa, Britanniassa ja Länsi-Euroopassa, ja sen markkina-arvo on noin 19 miljardia dollaria.

Yrityksen vahva asema korkean teknologian laitteistojen markkinajohtajana on johtanut kovaan tulovirtaan – parin viime vuoden aikana Teledyne on tuottanut jatkuvasti neljännesvuosittain yli 1,3 miljardin dollarin liikevaihdon.

Yhtiön viimeisimmällä toisella vuosineljänneksellä liikevaihto oli 1,42 miljardia dollaria, joka oli 5,1 prosenttia parempi kuin edellisvuoden neljänneksellä ja 11,43 miljoonaa dollaria korkeampi kuin analyytikoiden konsensusennuste.

Yhtiön osakekohtainen tulos 4,67 dollaria oli 2 senttiä odotuksia korkeampi ja se oli edellisvuoden 4,43 dollarin osakohtaista tulosta korkeampi.

Teledyne toistaa koko vuoden tulosnäkymänsä ja ennustaa 19 – 19,20 dollarin osakekohtaista tulosta vuodelle 2023. Viime vuonna osakekohtainen tulos oli 16,5 dollaria.

Osake painunut alhaiselle arvostustasolle

Kaikesta huolimatta Teledynen osake on laskenut viimeisen puolen vuoden aikana noin 5,9 prosenttia.

Goldmanin analyytikko Noah Poponak kertoo, että tämä johtuu pitkän aikavälin voittomarginaaliin liittyvistä huolista yhtiön digitaalinen kuvantaminen -segmentissä. Poponak korostaa kuitenkin yhtiön yleistä laatua ja sen vahvoja fundamentteja sekä suhteellisen alhaista osakekurssia, joten hän näkee osakkeessa paljon hyvää.

”TDY on yksi laadukkaimmista, vakaimmista ja parhaiten johdetuista yhtiöistä, joita me seuraamme ja jotka kasvattavat kassavirtaa ajan myötä”, Poponek kertoo.

Hänen mukaansa osake on viime aikoina painunut suhteellisen alhaiselle arvostustasolle ja Goldman Sachs näkee osakkeessa nousuvaraa konsensuksen tulosodotuksiin nähden. Lisäksi jättipankki pitää osakkeen nykyistä arvostusta houkuttelevana.

Teledynen omalla osakekohtaisen tuloksen näkymällä yhtiön P/E-kerroin on tällä hetkellä noin 25x, mikä ei ole amerikkalaiselle kasvuyhtiölle erityisen korkea luku.

Poponak on nostanut Teledynen suosituksen pidä-tasolta osta-tasolle ja asettaa osakkeelle 495 dollarin tavoitehinnan. Yhtiö saa neljältä analyytikolta yksimielisen vahva osta -suosituksen 493 dollarin keskimääräisellä tavoitehinnalla, jolloin osakkeen nousupotentiaali on 22 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>