Oma talous

Nordea nostaa talletustilien korkoja – säästötilille 3,0 prosentin korko

Nordea nostaa henkilöasiakkaiden tilien korkoja.

Yleinen korkotaso on ollut useita vuosia hyvin alhainen, minkä vuoksi pankkien käyttötilien korot ovat olleet nollilla. Vain säästötileiltä on säästäjä voinut saada jonkinlaista korkoa. Keskuspankki EKP on kuitenkin viime vuosina nostanut ohjauskorkoja, mikä on nostanut markkinakorkoja. Se luo paineita myös talletuskorkojen nostoon.

Nordea ilmoittaa nyt, että syyskuussa useiden säästötilien korot nousevat vähintään 3,0 prosenttiin ja lokakuun alusta lähtien käyttötilille aletaan maksaa korkoa 0,25 prosenttia.

”Suosittelemme asiakkaillemme, että käyttötiliä käytetään edelleen vain arjen tulojen ja menojen hoitamiseen. Siellä ei kannata makuuttaa isoja summia rahaa, vaan oma ostovoima kannattaa turvata parempituottoisilla ratkaisuilla”, sanoo Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Jani Eloranta.

Nordealla on ollut jo pitkään tarjolla arjen säästämiseen tarkoitettu EtuTili, jolle maksetaan korkoa 0,4–1,4 prosenttia talletusten määrästä riippuen. Tililtä voi tarpeen vaatiessa tehdä tilisiirtoja ja maksuja ilman rajoituksia.

JoustoTalletus-tili on puolestaan tarkoitettu pitkäaikaisempaan tilisäästämiseen, ja sieltäkin voi tarvittaessa tehdä nostoja. Tilin korko määritetään kuukausittain avaushetkellä vuodeksi eteenpäin. Syyskuun alusta lähtien uusien JoustoTalletus-tilien korko nousee 2,4 prosentista 3,0 prosenttiin.

”Neuvomme asiakkaitamme aktiivisesti parempituottoisten ratkaisujen pariin. Joustavat ratkaisut ovat nykyisessä taloustilanteessa entistä tärkeämpiä. Vakaana ja isona toimijana pystymme tarjoamaan kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkaillemme sitomatta heidän rahojaan kiinni pitkiksi ajoiksi”, kertoo Eloranta.

Myös määräaikaistalletusten korot nousevat.

Samassa yhteydessä myös henkilöasiakkaiden määräaikaistalletusten korot nousevat nykyisiltä tasoiltaan. Esimerkiksi 12 kuukauden määräaikaistalletuksen korko nousee minimissään 3,0 prosentin tasolle. Korko määräytyy tiliä avattaessa, ja se vaihtelee talletusajan ja -summan sekä markkinakorkojen mukaan. Keskittäjäasiakkaille korko on yleistä markkinahintaa korkeampi.

Talletusten avaaminen on asiakkaille helppoa verkko- ja mobiilipankissa. Isompaa talletusta pohtivan asiakkaan kannattaa olla yhteydessä Nordean asiakaspalvelun säästämisen asiantuntijoihin.

”Pitkän aikavälin säästämiseen meillä on tarjolla myös useita sijoitustuotteita, joiden tuotto-odotus on korkeampi kuin talletusten. Säästämisen voi aloittaa hyvin pienelläkin summalla, ja esimerkiksi kuukausisäästösopimus rahastoon on suosittelemamme helppo vaihtoehto”, toteaa Eloranta.

Aiemmin viime viikolla OP kertoi, että marraskuun alusta alkaen sen omistaja-asiakkaat saavat pankin käyttötileillä oleville talletuksilleen korkoa 0,25 prosenttia. 

Kommentoi
Ylös
>